Zelf speelgoed maken

 

Nieuw speelgoed
Kinderen zijn altijd blij met nieuw speelgoed. Of dit nu een nieuwe spelcomputer is of een Barbie, ze zullen er veel uren mee doorbrengen. Zeker rond Sinterklaas en kerst verwachten kinderen mooie cadeautjes te krijgen. Dit is natuurlijk heel duur voor ouders. Toch wil je niet dat je kinderen iets te kort komen en doe je er alles aan om al de wensen van je kinderen uit te laten komen. Wanneer je even geen geld hebt om dure cadeaus te kopen is het een optie om zelf speelgoed te maken.

Zelf speelgoed maken
Hoewel het misschien ontzettend moeilijk klinkt om zelf speelgoed te maken, kan het heel makkelijk zijn! Met een beetje creativiteit kom je heel ver. Daarnaast zijn er veel handige do-it-yourself boeken. Hier staat precies in beschreven hoe je bijvoorbeeld een autootje maakt of een pop. Het heeft veel voordelen om zelf speelgoed te maken. Naast dat het een stuk goedkoper is, zal niemand met hetzelfde speelgoed rondlopen. Zo voorkom je dat alle vriendjes en vriendinnetjes van je kind hetzelfde speelgoed hebben. Het speelgoed is ontzettend origineel en je kind weet dat het veel moeite heeft gekost om het te maken. Ze zullen er heel blij mee zijn.

Speeltoestellen voor in de tuin
Naast een speelgoedauto of een pop kun je er ook aan denken om een buiten speeltoestel te maken. Hiervoor moet je natuurlijk wel handig zijn en de juiste materialen in huis hebben. Het is belangrijk dat kinderen genoeg bewegen op een dag. Met speeltoestellen kun je dit stimuleren. Op deze manier zijn kinderen heel gezond bezig en kunnen ze hun energie kwijt. De meeste buiten speeltoestellen zijn gemaakt van hout. Bovendien is het niet moeilijk om een houten zandbak te maken. Het is van belang dat je genoeg ruimte hebt in de tuin en dat het speelgoed veilig is. Bekijk daarom eerst een aantal filmpjes online.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *