Do it yourself

Je eigen tuinhuisje in elkaar zetten? Dat kan natuurlijk maar dat vergt wel even wat tijd en voorbereiding. Je wilt natuurlijk wel dat deze langer dan 2 weken blijft staan. Het bouwen van je eigen tuinhuisje is niet heel ingewikkeld en eigenlijk iedereen kan het, dus zelfs de mannen met 2 linkerhanden onder ons. De plek en de grootte van het  tuinhuis zijn de eerste keuzes die gemaakt moeten worden. Wat is het doel van je tuinhuis? Wil je hier uiteindelijk je hobby uitoefenen of gewoon wat kleine dingen opslaan? Dit zal ook een grote invloed hebben op de omvang van je huisje. Hieronder hebben wij de belangrijkste tips en tricks op een rijtje gezet om je eigen tuinhuisje te bouwen.  

De fundering

Voordat je begint met bouwen, is het van belang dat de ondergrond stevig ligt. Als je huisje na 3 weken begint in te zakken en scheef gaat staan heb je al het werk voor niks gedaan. Het hierbij dus van belang dat je een diep gat graaft. Denk hierbij aan ongeveer 30 cm.

Het frame

Dit is de basis van je huisje. Dit is erg makkelijk en snel te maken. Je hebt hier wel een hoop hout, een schroevendraaier, een hamer en een boor voor nodig. Bij het in elkaar zetten van het frame moet je al bedenken waar je alle ramen wilt hebben.

Het dak

Na het plaatsen van het frame, is nu ook het dak aan de beurt. Ga goed na wat voor soort dag je wilt, want er zijn oneindig veel keuzes.

Het huisje afmaken

Als laatst zijn de ramen en de deur natuurlijk aan de beurt. Deze moeten er ook nog in geplaatst worden. Zo makkelijk is het dus om je eigen huisje in elkaar te zetten. Begin jij ook vandaag nog? Neem dan hier een kijkje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *