Roken als hobby: de gezondere weg

Roken is slecht voor de gezondheid, de schadelijke stoffen in de sigarettenrook vergroten namelijk de kans op vele aandoeningen. Denk aan bijvoorbeeld longkanker. Teer heeft voornamelijk effect op de longen. Het is een mengsel van verschillende stoffen die tot een plakkerige, stroperige stof in de longen condenseren. Teer bevat kankerverwekkende stoffen, waardoor longkanker kan ontstaan. Daarnaast veroorzaakt teer in de longen allerlei afwijkingen. De doorsnee roker is iemand die vijftien tot twintig sigaretten per dag rookt. Sigaretten zijn de voornaamste oorzaak van chronische longaandoeningen. Roken verhoogt ook de bloeddruk wat weer andere gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Je kunt ervoor kiezen om van de ene op de andere dag te stoppen met roken. Je rekent in een keer af met je oude gewoontes en vertelt dit tegen iedereen. Je vraagt anderen om je te ondersteunen als je een moeilijk moment hebt. Maar vaak helpt dit niet. Het lichaam kan het namelijk niet aan wanneer je van een lange gewoonte opeens abrupt afstand neemt. Het is beter om in een aantal fases te verminderen en uiteindelijk, wanneer de barrière heel klein is, te stoppen. 

Gebruiken van nicotinevervangers

Je kan nicotinevervangers gebruiken om het roken te verminderen. Nicotinevervangers verminderen namelijk de drang om te roken. Er zijn vele vormen en middelen die nicotine vervangen denk bijvoorbeeld aan nicotinepleisters of tabletten. Dit zie je vaak voorkomen in advertenties. Door een nicotinevervanger te gebruiken kan je de nicotine geleidelijk afbouwen.

De E-sigaret

Een andere manier die mogelijk is om te verminderen  is het gebruiken van een e-sigaret. Met de e sigaret, ook wel e smoker of elektrische sigaret genoemd kunt u het nicotinegehalte geleidelijk aan afbouwen. De e-sigaret gebruikt vloeistof welke men e-liquid noemt en zijn er tal van smaken beschikbaar. Er zijn talloze e-liquids met de smaken van bijvoorbeeld fruit. Een betrouwbare aanbieder van e-liquids is E-smokey.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *