Hoe geef je het ultieme tuinfeest

Hoe geef je het ultieme tuinfeest?

Het is bijna lente, het seizoen waar je weer lekker kunt genieten in de tuin. Heerlijk een boekje lezen in de zon, genieten van je tuin die er voortreffelijk bij ligt en .. Gezelligheid!

Waarom is een tuinfeest zo leuk?

Zon en leuke mensen om de lente mee te vieren, dat is waar ik aan denk bij een tuinfeestje. Iedereen is vrolijk door het mooie weer en heeft, na de donkere seizoenen, zin om lekker buiten te zijn. Gezellig iets drinken en/of eten met vrienden en familie is precies wat iemand nodig heeft na de kou van de winter te hebben doorstaan.

Zorg voor gezelligheid

Een tuin is altijd een leuke locatie voor een feestje, lekker buiten, lekker groen. Maak het nog wat gezelliger door je tuin leuk aan te kleden door middel van decoraties. Een partytent is ook altijd een goed middel om echt het idee van een feestje te creëren. Bovendien kun je hier en daar een statafel neerzetten om gasten de gelegenheid te geven samen gezellig te kletsen. Wanneer de zon schijnt denken veel mannen bij avondeten maar aan één ding: barbecueën. Barbecueën zorgt ervoor dat eten bereiden en opscheppen en gezamenlijk ding wordt, dit kan enorm bijdragen aan de gezelligheid op je feestje.

Huur de juiste spullen

Meestal wordt een tuinfeestje gehouden in de lente of de zomer, maar we leven in Nederland waar het ten alle tijden plotseling kan gaan regenen. Om je feestje niet in het water te laten lopen kun je je feestje goed voorbereiden, zodat als er een kleine bui roet in het eten gooit, dit geen schande is. Huur bijvoorbeeld een partytent, hier kunnen mensen schuilen tegen de elementen indien dit nodig is en je kunt hier het eten en drinken neerzetten.

Een tuinfeestje in de winter

Ook in de winter is een tuinfeestje mogelijk. Het is dan heel makkelijk om het sfeervol te maken met bijvoorbeeld kerstverlichting en een partytent met daarvoor een vuurkorf. Hoewel het in de winter natuurlijk best koud kan worden, is een partytent prima warm te houden door bijvoorbeeld een terrasverwarmer, elektrische heater, elektrische verwarming of een heteluchtkanon.

Tip voor een tuinfeest

Als je van plan bent een tuinfeest te geven, nodig dan altijd je buren uit! Als je buren aanwezig zijn op je feestje, hebben ze er ook geen last van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *