3 redenen om carnaval te gaan vieren

3 redenen om carnaval te gaan vieren

Tijdens carnaval is het van Breda tot Maastricht een groot feest. Gezelligheid, dansen, zingen en een biertje drinken zijn natuurlijk al redenen om carnaval te gaan vieren. In dit artikel hebben we 3 goede redenen om carnaval te vieren. Deze redenen zijn ook perfect voor het overhalen van een vriend of vriendin.

1. Verkleden

Het fijne van carnaval is dat je jezelf kan verkleden op een manier dat (bijna) niemand je herkent. Zo kan je dagen lang zo gek doen als je zelf wilt zonder dat je herkenbaar bent. Carnaval is het grootste verkleedfeest in ons land. Ga naar een carnavalswinkel en koop originele carnavalskleding. Je kan je outfit zo gek maken als dat je zelf wilt. Hoe gekker, hoe beter tijdens carnaval.

2. Gelijkheid

Tijdens carnaval is iedereen gelijk. Of je nou advocaat of vuilnisman bent het gaat tijdens carnaval om gezelligheid en een feestje bouwen doe je samen. Tijdens carnaval is iedereen gelijk. Dit komt mede door de carnavalskleding, waardoor er geen status af te lezen valt.

3. Eerste feestje in de buitenlucht

Jaarlijks is carnaval het eerste buiten feest. Na de jaarwisseling zitten veel mensen even in een dipje door het slechte weer en de donkere dagen. Tijdens het vieren van carnaval vergeet je even dat het nog lang duurt voordat het zomer wordt. Door dikke feestkleding aan te trekken en te blijven dansen blijf je warm. Ondanks dat het misschien slechts 3 graden is zal het extreem gezellig zijn tijdens dit eerste buiten feest van het jaar.

Overtuigd om carnaval te vieren? Vergeet dan niet om feestaccessoires en carnavalskleding te kopen bij een feestwinkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *