motorkleding kopen

Motorkleding kopen; 5 handige tips!

Je motorrijbewijs gehaald en een nieuwe motor gekocht? Dan is het tijd om nieuwe motorkleding te schaffen. Motorkleding kopen kan door de ruime keuze die je hebt nog erg lastig zijn. Daarom geven wij in dit artikel 5 handige tips!

Een motor outfit bestaat uit een motorhelm en beschermende motorkleding. Bij een motorhelm kopen is het natuurlijk belangrijk om een goedgekeurde helm te kiezen en een soort helm dat bij jou past. Als het gaat om motorkleding heb je keuze uit verschillende materialen en natuurlijk ook verschillende soorten kleding. Denk aan een motorbroek, motorjas, motorpak, motorlaarzen, onderkleding en regenkleding. Welke motorkleding je het beste kunt kopen is afhankelijk van je wensen. Hieronder geven wij handige tips voor het kopen van motorkleding.

Handige tips bij het kopen van motorkleding

Als je gaat zoeken naar motorkleding om een complete motoroutfit samen te stellen dan heb je ruime keuze. Denk aan een verplichte motorhelm, motorhandschoenen, motorbroek, motorjas en motorlaarzen. Maar welk materiaal is de beste keuze? Wanneer is de pasvorm van motorkleding goed? Wij helpen je met onderstaande tips bij het kopen van motorkleding.

  • Kwaliteit. Bij motorkleding kopen is kwaliteit enorm belangrijk. Je kan het beste kiezen voor bekende merken. Deze merken staan bekend om de hoge kwaliteit, de goede pasvorm en de lange levensduur. Niet geheel onbelangrijk is dat kwaliteit motorkleding ook beter beschermd bij een eventuele valpartij. Kies bij het kopen van motorkleding dan ook altijd voor kwaliteit.
  • Comfortabel. Erg belangrijk bij motorkleding is dat deze een goede pasvorm heeft en ook nog eens comfortabel zit. Zeker als je langere motortochten wilt gaan rijden is comfortabele motorkleding een must.
  • Oriënteer goed. Het is verstandig om je bij het kopen van motorkleding goed te oriënteren. Ga dus op zoek naar informatie en welke motorkleding het beste past in jouw segment als motorrijder. 
  • Weersomstandigheden. Ben je van plan om door weer en wind motor te rijden? Dan is het verstandig om te kiezen voor motorkleding dat je ook tijdens regen kunt dragen. Het beste kan je dan kiezen voor donkere motorkleding met voldoende reflecterend materiaal erop. Een lichtgekleurd motorpak ziet er vaak al snel niet meer mooi uit als je ermee door de regen rijdt.
  • Type motorhelm. Bij het kiezen van een motorhelm heb je keuze uit verschillende type helmen. De keuze tussen een integraal, systeem en jethelm is erg persoonlijk en afhankelijk van het type motorrijder je bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *