Relaties kunnen bestaan tussen werknemer en werkgever, ouders en kinderen, broers en zussen, leraar en leerlingen, enz. Wat het ook moge zijn, er zijn altijd twee partijen bij betrokken. De meest ingewikkelde relatie is echter tussen een getrouwd paar, of diegenen die samenwonen als een getrouwd paar. Opgegroeid en opgevoed met verschillende omgangsvormen en discipline, zullen de meeste koppels extra ruimte moeten maken om aan te passen. En in deze situatie komen de meeste problemen voor. Een huwelijk gaat niet altijd rozen.
Een oplossing wanneer de relatie wankelt is om in relatie therapie te gaan. Dit is geen moeilijk proces.
Een therapie sessie is wanneer de koppel praat over bepaalde kwesties, ondersteund door een gekwalificeerde arts als een bemiddelaar, met het doel om de stabiliteit van de relatie te helpen en weer op te bouwen. Deze therapie sessies zijn aan te raden voor koppels die altijd zich herhalende misverstanden tegenkomen, of onderdrukte woede, passiviteit, en verbittering met elkaar.
De Koppel zelf moet in therapie gaan, indien mogelijk. Als de andere partner echter geen interesse heeft om het samen te doen, kan de ander nog steeds in therapie gaan om te proberen om de kwestie zelf op te lossen.
Er zijn veel situaties waarin één partner met succes de negatieve dingen in het huwelijk overwint om er positieve dingen van te maken. Sommigen gaan zelfs liever alleen aan de slag met hun huwelijksproblemen voordat ze in relatie therapie gaan.
Therapie geeft koppels veel voordelen. In therapie kan een partner vrij zijn/haar boze gevoelens en wrok tegenover de partner uiten; het is een manier om de problemen van de koppel op een andere manier op te lossen.
ER kunnen alleen goede resultaten geboekt worden wanneer een man of vrouw hun ontdekkingen ter sprake brengen, en bij de ander er op aandringen om hetzelfde te doen. Wanneer dit gebeurt kan de therapeut over een actieplan nadenken die het meest geschikt is voor de koppel.
Denk echter niet dat wanneer de koppel in therapie gaat, het huwelijk automatisch gered is. De echte partijen die hier betrokken zijn, zijn de man en vrouw. Als ze bereid zijn om het huwelijk te reden, zelfs zonder de hulp van een therapeut, zullen ze slagen. Het moet van beide kanten komen. De therapeut biedt slechts een positieve aanpak om het huwelijk in stand te houden.
Uiteindelijk is het doel van in therapie gaan niet alleen het redden van een huwelijk, maar ook om een partner te begeleiden bij de beslissing of ze samen blijven wonen of apart. Er zijn veel situaties waarin een koppel na therapie besluit om afzonderlijke levens te leiden. Ze kunnen zelfs daar gelukkig mee zijn, wanneer ze erkennen dat het feit dat ze verschillend zijn eenvoudigweg niet overbrugd kan worden. Soms is het beter zo.
Klik hier voor een goede relatietherapeut!
- Leuke spelideeën voor een gezellige avond met vrienden
- Wat maakt premium kwaliteit replica lightsabers zo bijzonder
- De voordelen van een kamado bbq: veelzijdigheid en perfecte temperatuurcontrole
- COROPOL magneetfolie: veelzijdig en betrouwbaar voor diverse toepassingen
- Hoekprofielen: Soorten, toepassingen en meer