Op zoek naar een nieuwe hobby? Ga mee met de trend en leer programmeren!

 

 

Bent u toe aan een nieuwe hobby of wilt u graag iets nieuws leren? Dan is wellicht het leren programmeren wel interessant. Programmeren is tegenwoordig erg hot. Het is niet alleen erg populair maar wordt ook steeds belangrijker in de zakelijke wereld en zelfs zo belangrijk dat sommige basisscholen kinderen ook al leren programmeren. Dit komt doordat we steeds afhankelijker worden van computers, telefoons en tablets. Programmeren leert je namelijk de systemen waarop je computer, tablet en telefoon werkt te begrijpen en te gebruiken.

 

Wat kan je met programmeren?

Met programmeren kan je verschillende dingen doen. Allereerst kan je door middel van programmeren en programmeerprogramma’s zoals Python grote hoeveelheid data analyseren. Denk hierbij miljoenen films reviews analyseren, nieuwsberichten, producten en meer. Door middel van API’s, firehose, of door zelf data te scrapen kan je vragen beantwoorden zoals zijn reviews over een bepaald product positief of juist negatief, of zijn reviews kritischer of minder kritischer geworden. Naast het analyseren van grote hoeveelheid aan data, is het ook mogelijk je eigen e-books te maken, websites te bouwen of apps te maken.

 

Waar kan ik leren programmeren?

Er zijn vele soorten programmeertalen welke je kan leren op het internet, zoals R, C++ en javascript. Echter is de meest makkelijke programmeertaal python. Python is gratis te gebruiken en is vaak snel te leren. Er zijn verschillende aanbieders die je leren programmeren in Python, zoals Codecademy welke je in een korte tijd de basisbeginselen kan leren van python. Echter kunt u het beste zelf het meest oefenen en experimenteren met python, zodat u snel de logica erachter begrijpt. Echter mocht je wat meer ervaring hierin krijgen dan is het slimmer een cursus python te volgen. Bij Learnit kan je bijvoorbeeld in 4 dagen tijd alles over python leren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *