Het schrijven van kerstkaarten

Het lijkt nu nog ver weg maar kerst komt er toch weer bijna aan. Eén knipperen met je oog je het sneeuwt alweer. Bij kerst horen natuurlijk ook kerstkaarten. Tegenwoordig doen veel minder mensen aan kerstkaarten omdat de online wereld veel gemakkelijker en sneller is. Maar wat is daar nou leuk aan? Helemaal niets natuurlijk. Het schrijven van je eigen kerstkaarten duurt misschien wat langer maar is nog altijd het leukste. Heb jij een druk leven? Begin dan vroeg met het schrijven van je kerstkaarten. Om het je nog gemakkelijker te maken, heb ik hieronder een lijstje gemaakt met wat tips voor de perfecte kerstkaart.

 

Tip 1: Ga op tijd opzoek naar een leuke kerstkaart

Dit is natuurlijk erg persoonlijk. Houd jij van dieren of toch meer een strakke kerstkaart. Voordat jij je perfecte kerstkaart bent tegengekomen, ben je al een aantal winkels in en uit gelopen. Probeer te bedenken wat voor soort kaart je wilt voordat je aan de zoektocht begint.

 

Wil jij het echt persoonlijk maken? Maak dan een foto kerstkaart. Zorg ervoor dat je de foto op tijd maakt en natuurlijk helemaal gekleed bent in het kerst thema. Het leukste is als je een buiten foto maakt. Grappige foto’s doen het ook altijd heel goed.

 

Tip 2: Postzegels kopen

Niet iedereen woont om de hoek. Het is daarom ook belangrijk dat je van te voren je decemberzegels koopt. Het leukste is als je speciale kerstpostzegel aanschaft. Zo blijf je toch leuk in het thema.

 

Tip 3: Maak het persoonlijk

Ik vind dit zelf erg belangrijk en het leukste onderdeel. Het personaliseren van de kaarten. Dit hoeft helemaal niet veel tijd en moeite te kosten: Koop wat leuke stickers en fleur elke kaart op. Zo heeft de ontvanger toch het idee dat je veel moeite hebt gedaan voor de kaart en is het een beetje persoonlijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *