Het geheim van een succesvolle karper visser

Vissen, óf je vind het fantastisch, óf het is niets voor jou. Doorgewinterde visfanaten brengen het liefst elk vrij uurtje aan de waterkant door. Ze zijn op de hoogte van alle technieken en in het bezit van de beste materialen, zodat ze zoveel mogelijk vissen kunnen vangen. Vissers zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er vissers die het liefst op snoeken vissen, vissers die het liefst op paling vissen en vissers die het liefst gaan karper vissen. Elk soort visser heeft zijn eigen manier om een goede vangst te garanderen. De karper visser doet dat door gebruik van boilies.

Zo werken boilies

Boilies zijn een soort karper aas die bestaan uit een mix van bestandsdelen. Door de bestanddelen goed met elkaar te mengen ontstaat er een deegmengsel. Van het deegmengsel worden balletjes gevormd die vervolgens gekookt worden. Karpers kunnen goed ruiken, zijn echte fijnproevers en kunnen bovendien ook de kleur van de boilies waarnemen. Daarom is het van groot belang dat alle ingrediënten van de boilies vers zijn en dat de boilies een opvallende kleur hebben. De verse ingrediënten laten een geurspoor achter. Als een karper die geur ruikt, volgt hij het spoor en komt hij uit bij het aas. Van nature eten karpers dierlijk en plantaardig voedsel. Krijgt hij iets in zijn bek wat hij niet kan verteren of wat hem niet zint? Dan spuugt hij dat met het grootste gemak weer uit. Wil je een leuke vangst bereiken? Vermijd dan het gebruik van slechte of oude boilies. Karpers weigeren deze te eten, waardoor je niets vangt.

Welk boilies zijn de beste keuze?

Welke boilie de beste keuze is, is zeer afhankelijk van het seizoen. In de zomer maakt het niet zo heel veel uit waar je mee vist, maar in de winter is het aan te raden om voor een licht verteerbare boilie te kiezen. Omdat het metabolisme van de karper ’s winters op een laag pitje staat is het aan te raden om voor licht verteerbare boilies te kiezen. Hiermee vergroot je de kans op een goede vangst.

Boilies kopen

Wil je boilies kopen? Het is aan te raden om jouw boilies bij een gespecialiseerd bedrijf te kopen. Zij weten precies wat een karper het lekkerst vindt en bieden vaak boilies met unieke samenstellingen aan die de karper prikkelen, waardoor de kans groter is dat je ze ook daadwerkelijk vangt. Vermijd voorverpakte massaproductie boilies en kies voor boilies die gemaakt zijn van verse ingrediënten. Hierdoor wordt de kans op een leuke vangst aanzienlijk hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *