Kaartspellen als hobby

Iedereen heeft het wel in huis: een pak kaarten. De één heeft een gebruikt pak dat van generatie op generatie in de familie is gebleven. De ander heeft een pak kaarten dat nog in de folie zit. Er zijn oneindig veel toepassingen van de 52 kaarten. Daarom maken de kaartspellen vaak onderdeel uit van een hobby.

Kaarttrucs

Wat is een goochelaar zonder kaarten? Dat is als een clown zonder rode neus. Er zijn meer dan honderd technieken die een goochelaar kan toepassen tijdens de kaarttrucs, waarvan het publiek er slechts enkele van kent. De combinatie van magische trucs en vingervlugheid doet de toeschouwers versteld staan. De ouderwetse goochelaars leerden de kaarttrucs in jarenoude boeken die voor veel geld moesten worden aangeschafte. Vandaag de dag zijn er duizenden tutorials op Youtube te vinden die stap voor stap de techniek uitleggen.

Blackjack

Ieder kind groeit tijdens de feestdagen en vakanties op met het spel eenentwintigen. Het is gemakkelijk om te leren en te onthouden. De Aas heeft een waarde van 1 of 11 punten, de koning 4 punten, vrouw 3 punten en de boer 2 punten. De kaarten 7 t/m 10 hebben dezelfde waarde als de kaart zelf.

Doordat iedereen het spel kent is de stap naar blackjack slechts klein. De kaartwaarden zijn iets anders, maar de rest is exact hetzelfde. Met de komst van het internet zijn er inmiddels zijn er meer dan twintig blackjack spellen in omloop. Elke goksite wil iets unieks aan het spel toevoegen, zoals twee keer verdubbelen of met aangepaste kaartwaarden.

Kaartverzameling

Wist je dat één van de meest populaire aspecten van speelkaarten helemaal niets te doen heeft met het spelen van kaartspellen? Vanaf het moment dat de eerste speelkaarten werden gemaakt zijn er miljoenen verschillende soorten prints ontstaan. De kaartwaarden zijn altijd gelijk, maar de layout en print van de kaarten zijn dat niet.

Kaartspellen zijn erg aantrekkelijk voor bedrijven om als representatiegeschenk weg te geven met een print van het bedrijf op de kaarten. Zodoende heb je tienduizenden verschillende pakken kaarten. Dit fascineerde duizenden verzamelaars over de wereld zo erg dat het verzamelen een hobby werd. Het verzamelen van speelkaarten is tegenwoordig één van de meest toegepaste vormen van verzamelen.

Klaverjassen

Het kaartspel klaverjassen speelt men in teams van twee met vier personen. Men speelt het in de pauze op het werk, met een kaartgroep op de vereniging of met vrienden. Er zijn zelfs heuse competities klaverjassen met prijzen voor de winnaars of best presterende teams. De twee hoofdstromingen in de regels zijn Amsterdams en Rotterdams. Om mee te doen en een kans te maken om te winnen moet je veel regels en “vaktermen” kennen. Denk dan aan troef, nat, plicht, Leids, slag, pit, mars, etc. Daardoor kun je niet op een kaartgroep afstappen en lukraak vragen of je mee mag doen. Dan weet je niet wat je overkomt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *