Dit zijn de leukste visplekken van Nederland

Ben je het zat om elke keer bij dezelfde plek in de buurt te vissen? Hier zijn een paar schitterende visplekken waar een leuke uitdaging in zit om een vis te vangen. Let op dat je voor elk gebied wel de juiste visvergunning hebt. Om een visvergunning te bemachtigen moet je lid zijn van een hengelsportvereniging. Twijfel je eraan of je op bepaalde wateren wel mag vissen? Dan kun je altijd kijken op het internet, zodat je geen boete riskeert.

Waddeneilanden

Met Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling, Vlieland en Texel zijn er vijf interessante plekken voor de visser. Op de Waddeneilanden is het meestal erg rustig helemaal als je naar een visstek toegaat waar je niet via een normaal looppad kunt komen. Dat kost misschien meer moeite maar dat is wel de moeite waard. Er zijn ongeveer 180 verschillende soorten en de kans dat je een zeebaars aan de haak slaat is erg groot.

Drenthe

De bekendste Drentse beken die er zijn, zijn de Drentsche Aa, de Hunze en het Peizerdiep. Je kunt hier typische beekvissen vangen als de winde en serpeling. In het Peizerdiep is het zelfs mogelijk om een zeeforel te vangen.

Je hebt ook kanalen en vaarten in Drenthe, zoals het Noord-Willemskanaal waar je mooi karper kunt vangen. Het Oranjekanaal is erg visrijk en goed te bevissen.Dan heb je ook nog de plassen en meren waar je bijna overal op karper kunt vissen. Het Visgat in Yde heb je een hele grote kans op karper, maar je moet wel veel voeren en dat betekent boilies kopen.

Het Groene Hart

Het Groene Hart ligt centraal in Nederland, dichtbij de grote steden. maar het is een rustige omgeving met veel mooie visplekken. in het Groene hart is een goede visstand voor zowel de snoekvissen als de witvissen. In de polders waar kilometers aan sloot is, vind je vooral de snoekvissen. Let ook op waterkruisingen en bruggen waar vaak snoeken te vinden zijn.

In de sloten en vaarten zit veel ruisvoorn en zeelt, bij de grotere sloten zit brasem. Dan heb je nog de polderkarper die overal zwemt, te vangen met een stukje mais of drijvende broodkorst. In het voorjaar en zomers zie je ze meestal zwemmen omdat het water aardig ondiep is.

Visvijvers

Wil je het jezelf wat makkelijker maken kun je altijd naar een viskwekerij gaan, dan weet je in ieder geval zeker dat er vis zit. In Nederland zijn er zo’n 40 commerciële visvijvers. Bij sommige forelvijvers mag je de forel mee naar huis nemen. Er zijn ook nog karpervijvers en bij sommige vijvers zou je zelfs een steur kunnen vangen.

Veel plezier bij het vissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *