5 tips voor het inrichten van je hobbykamer

5 tips voor het inrichten van je hobbykamer

Heb jij een ruimte in huis die je kan inrichten als hobbykamer? Dat is natuurlijk fantastisch. Schilderen, kleuren, knutselen, handwerken of gamen: wat je hobby ook is, een mooie hobbykamer is altijd fijn om optimaal te genieten van je hobby. In dit artikelen geven we 5 handige tips om je hobbykamer in te richten.

Tip 1. Voldoende werkruimte

Het inrichten van je hobbykamer is erg afhankelijk van de hobby. Zo ziet een hobbykamer voor schilderen er heel anders uit dan wanneer je hobby het maken van kaartjes is. Echter is een groot bureau of werkblad altijd fijn om voldoende werkruimte te hebben.

Tip 2. Comfortabele stoel

Je wilt natuurlijk op een comfortabele en ergonomische manier kunnen werken aan je werkplek, daarom is een goede bureaustoel ontzettend belangrijk. Ons advies is om te kiezen voor een ergonomische bureaustoel, zoals deze van OfficeCity. Koop een stoel waarop je goed kunt zitten. Dit voorkomt vervelende nek, schouder of rugklachten.

Tip 3. Sfeervolle inrichting

Als je veel uren aan je hobby besteedt wil je natuurlijk dat je hobbykamer er uitziet als een soort tweede huis, waarin je je helemaal thuis voelt. Breng daarom je favoriete kleuren aan en voeg persoonlijke decoratie toe aan het interieur.

Tip 4. Juiste verlichting

Goede verlichting in de hobbykamer is essentieel om goed te kunnen zien wat je aan het doen bent. Ook voorkomt fijne verlichting dat je last van je ogen krijgt. Koop dan ook niet alleen maar sfeerverlichting, maar zorg ook voor werkverlichting. Ook leuk is een wijnklimaatkast als eyecatcher in huis.

Tip 5. Creëer opbergruimte

Voor een hobby zijn vaak veel spullen nodig, daarom zijn extra opbergmogelijkheden vaak niet overbodig. Zorg voor genoeg rekken, lades en kasten. Een stoere lockerkast biedt opbergruimte én ziet er ook nog eens gaaf uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *