Ik ga naar een vakantiehuis en ik neem mee:

De bladeren beginnen van de bomen te vallen en de winter komt al steeds dichterbij. Wil jij de Hollandse regen en kou ontvluchten? Een populaire manier om dit te doen is door even het land te verlaten en lekker een vakantiehuis te huren in een Mediterraans land. Denk aan Spanje, Frankrijk of Italië. Even heerlijk bijbruinen en je innerlijke temperatuur een boost geven. Wat moet je nou mee als je op zo’n warme vakantie gaat in de herfst?

 

Bikini, badslippers en een boek

Niks schreeuwt zo zonvakantie als lekker aan het zwembad liggen met een boekje in de handen. Als je puur en alleen een relaxvakantie in je hoofd hebt, is dit bijna het enige wat je mee hoeft te nemen. Zelf neem ik altijd op dit soort vakanties mijn ereader mee. Ik lees namelijk vaak in een erg rap tempo. Als lezen eigenlijk het enige is wat je te doen hebt (wat absoluut geen straf is vind ik), ga je misschien wel door meer dan 5 boeken in een week heen. Om een te zware koffer of overvolle auto te voorkomen is een ereader dus zeker aan te raden.

 

Bedenk een plan B

Zelfs in die heerlijk warme landen aan de Mediterraanse kust kan het weer helaas tegenvallen. Vooral als je in het najaar gaat, kan het best nog een gebeuren dat je regen, wind of onweer hebt. Dit is natuurlijk echt vette pech, maar dit hoeft gelukkig niet je vakantie verpesten. Neem dus voor de zekerheid ook dingen mee waarmee je je binnen kan vermaken. Denk bijvoorbeeld aan een leuk bordspel, films of een moeilijk puzzelboek. Neem je ook je hond mee op vakantie? Denk er dan aan dat hij zich binnen sneller kan gaan vervelen dan in de buitenlucht. Neem dus genoeg hondenspeeltjes mee om een op hol geslagen huisdier te voorkomen.

 

Wat niet mee te nemen

Je gaat er even lekker tussenuit, dit gebeurt niet elke week. Vergeet daarom ook vooral niet te genieten van alle rust en stilte die je nu even kan hebben. Laat dus vooral die werkcomputer thuis! Ik snap dat het soms lastig is om niet aan je werk te denken, vooral als je soms even uitrekent hoeveel ongelezen mails je nu wel niet zal hebben. Weersta alsjeblieft toch die verleiding om hem mee te nemen en schakel ook vooral je werkmail uit op je telefoon. Alleen zo kun je ultiem tot rust komen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *