Waar kunt u uw boot stallen in de winter?

Voor vele mensen betekent oktober het einde van het vaarseizoen, dat betekent dat het tijd wordt om uw boot winterklaar te maken zodat deze veilig opgeborgen kan worden. U kunt gaan bepalen of u uw boot in het waterwilt laten, aan de kant of in een hal. Wat u kiest bepaalt ook de hoeveelheid voorzorgsmaatregelen die u moet nemen.

Uw boot stallen in het water

Als u ervoor kiest om uw boot in het water te laten liggen gedurende de winterperiode zijn er extra dingen waar u rekening mee moet houden. Zo is de plaats waar de boot ligt erg van belang, in bijvoorbeeld een rustige en beschermde haven zal de boot niet veel hoeven te lijden door ijsvorming. Als u uw boot in een haven laat waar scheepvaart voorbij komt, zit er een kans in dat ijsschotsen de lak of gelcoat van uw boot kunnen beschadigen. Als u uw boot in het water laat liggen raden wij aan om regelmatig even te kijken of alles in orde is, zo kunt u er op tijd bij zijn als er iets mis is. Uw boot in het water laten liggen is de voordeligste optie, dit zit vaak ook al inbegrepen in het tarief van de jachthaven.

Uw boot stallen op de wal

Veel mensen kiezen ervoor om de boot op de wal te plaatsen, ze worden dan middels een kraan uit het water gehaald en op een bok geplaatst. Dit moet u altijd laten doen door vakmensen, die hebben namelijk de kennis om ervoor te zorgen dat uw boot stevig blijft staan. Wij raden ook aan om uw boot af te dekken met een zeil, dit voorkomt namelijk vervuiling in uw boot. Zorg er wel voor dat er ventilatie plaatst vindt onder het zeil, er kan anders namelijk schimmel ontstaan in uw boot.

Uw boot stallen in een hal

Uw boot opbergen in een hal is natuurlijk de beste keus, hier is hij namelijk beschermd en bent u niet afhankelijk van het weer zoals vorst, wind of vuil. Het grote voordeel van uw boot plaatsen in een hal is dat u in het begin van het jaar al kunt beginnen met het schoonmaken en voorbereiden van uw boot, daardoor kunt u meteen goed het seizoen van start gaan. De kosten van een hal zijn wel het hoogst dus hou daar rekening mee.

Er zijn altijd onderdelen die u ongeacht waar u uw boot stalt moet voorbereiden zoals uw buitenboordmotor, zeil, boiler, gasleidingen, brandstoftank en ga zo nog maar even door. Wij raden aan contact op te nemen met een erkende leverancier of watersportwinkel, die hebben vaak de juiste kennis en informatie om u daarbij te helpen. U kunt ook de zoekterm winterklaar maken boot gebruiken op google om zo meer informatie en tips te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *