Auto’s zijn ook een hobby! Herkenbaar?

Alleen al het kijken naar auto’s is voor veel mensen meer dan een gewone hobby. De passie straalt er vanaf. Je kunt deze mensen vaak herkennen aan hun excentrieke stijl, pretoogjes, ze lijken meer te weten dan jij. Wiebelend van opwinding, van het ene been op het andere, autosleutel in de ene hand, papieren kaarten losjes in de andere. Nu al verlangend naar hun hand op die ouderwetse pook in het weekend.

 

Ga eens kijken op een doodgewone zondag in oktober. ’s Morgens naar de Keverclub in Harlingen of naar die gezellige oldtimer happening in Bastogne, nog net niet over de grens van Luxemburg. Ik weet zeker dat ook jij ogenblikkelijk verliefd wordt, op een oldtimer.

 

Waar je op moet letten, die eerste keer

 

Als je een auto op de kop hebt kunnen tikken en je kunt een beetje sleutelen, dan heb je er je leven plezier van, Als ze al wat ouder is, let dan op de originele staat, waar ze vandaan komt, het ontwerp en de unieke raceprestaties van weleer. Ze zal je hart sneller doen kloppen en ook die van jouw buurman.

 

Waar zijn de schoonheden te vinden?

 

De mooiste auto’s vind je vaak in de betere buurten van Nederland zoals Bloemendaal en ook bijvoorbeeld in Noordwijk aan Zee kun je nog best veel mooie bakken vinden. Zeker in de zomer zijn de vele cabrio’s een lust voor het oog.

 

Voor een leuk dagje weg met je kinderen of zonder(!) is automuseum Louwman in Den Haag echt de moeite waard, alleen jammer dat je niet in de auto’s zelf mag gaan zitten. Ha! En één keer in je leven ga je naar Engeland voor het jaarlijkse autosport event, het Goodwood Festival of Speed, zoveel mooie bolides bij elkaar. Je weet niet wat je ziet en je krijgt echt topklasse auto’s voorgeschoteld.

 

Wil je de auto echt eigen maken? Dan kun je er ook gewoon voor kiezen om de auto te importeren. Een Auto importeren uit Duitsland, België of Amerika is bijvoorbeeld erg populair.

 

Check online voor meer info

 

Wil je meer weten dan kun je naar je lokale garage of autodealer gaan of kijk eens online op de startpagina voor auto’s, onderdelen en nieuwe oldtimer clubs. Vaak worden daar de laatste updates weergegeven, in combinatie met het beschrijven van auto sales en verschillende beurzen.

 

Tot binnenkort op een van de vele meetups met jouw kersverse bolide!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *