Hoe werkt Diamond Painting

Hoe werkt Diamond Painting?

Diamond Painting is echt iets van deze tijd. Veel mensen leggen de vergelijking met Diamond Dotz, maar dit is niet juist. Diamond Painting heeft veel helderdere kleuren. Deze hobby is niet voor iedereen weggelegd. Je hebt veel geduld nodig, want die duizend steentjes moeten stuk voor stuk gelegd worden. Neem dus vooral de tijd, want haastige spoed is zelden goed.

Wat is Diamond Painting?

Een kwast? Nee bij Diamond Painting worden kleine steentjes gebruikt. Deze steentjes worden stuk voor stuk vastgelijmd op een canvasdoek. Als alle steentjes op het doek zijn vastgemaakt is het eindresultaat verbluffend.

Wat heb je nodig voor Diamond Painting?

Je wilt beginnen met Diamond Painting, maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig? Voor een paar tientjes heb je al een hele mooie painting. Omdat de prijs zo laag is deze hobby voor iedereen toegankelijk. Welke spullen heb ik nodig?  Hieronder staan de benodigdheden.

  • Rubberen pad met ribbels
  • Pincet
  • De diamond tool (plastic pen om de steentjes vast te zetten)
  • Gel voor het aanbrengen (geen lijm)
  • Canvas doek

Diamond Painting, waar kan ik dat doen?

Het is belangrijk dat je rustig en schoon te werk kunt gaan. Zorg ervoor dat je het canvasdoek ook niet steeds hoeft te verplaatsen. Diamond Painting wordt steeds populairder en op hobbybeurzen wordt de community ook steeds groter. Het is belangrijk om alle steentjes goed bij elkaar te houden, want steentjes bij bestellen kan nog wel eens een hele klus zijn.

Handige tips

Je wilt natuurlijk dat je pakket zo goed mogelijk aankomt. De punten hieronder zijn handig om rekening mee te houden.  

  • Maak de doos voorzichtig open (niet met een schaar of open schuren)
  • Controleer of alle kleuren juist zijn
  • Geef bij de bezorgdienst aan dat het om een breekbaar pakket gaat

Tot slot

Haal voordat je begint met Diamond Painting alle spullen in huis, zo ben je goed voorbereid. Ga nauwkeurig te werk en bewaar alle steentjes op een goede plek. Neem vooral de tijd, want dan is het eindresultaat het mooist. En vergeet het belangrijkste niet, beleef veel plezier. Mocht je nog vragen hebben? Hobbypainter.nl heeft alles in huis om jou te voorzien van Diamond Painting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *