Hoe maak je een waterpijp

Het is een feit dat de sigaret aan het verdwijnen is uit het straatbeeld. Dit zorgt ervoor dat wij langzaam allemaal wat gezonder worden. Toch is er, op dit moment, een andere vorm van roken enorm populair onder jongeren. Dit is namelijk het roken van de waterpijp. Dit is een vorm van roken die over is komen waaien vanuit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. In dit artikel leg ik je uit hoe je een waterpijp klaarmaakt, zodat je het zelf kan uittesten.

 

De benodigdheden zijn: Een waterpijp, waterpijp kooltjes, shisha tabak, ook wel shisha smaken genoemd en wat zilverpapier.

Als eerste draai je de vaas los van de buis van de waterpijp. Zorg eerst dat beide onderdelen brandschoon zijn. Hierna kan je pas beginnen met het klaarmaken. Vul de vaas met water, doe dit totdat de vaas de buis raakt. De buis moet iets in het water terecht komen. Je zal dus moeten passen en meten of dit het geval is. Hierna kan je de vaas en buis weer in elkaar draaien.

 

Dit brengt ons bij de volgende stap. Wanneer de buis en vaas weer in elkaar zitten, kan er gekeken worden naar de tabakskom. Dit is weer de tabak in komt te zitten. Deze kom maak je eerst schoon. Hierna stop je de tabak erin. Druk deze goed aan, en zorg dat de tabak niet over de rand komt. Wanneer de tabak strak in de kom zit kan je door naar de volgende stap.

 

De volgende stap is zilverfolie om de tabakskom heen wikkelen. Doe dit erg strak en zorg vooral dat de bovenkant van de kom recht is. Dit is belangrijk voor later. Je kan twee keer zilverfolie doen om extra warmte binnen te houden. Dit is echter niet volledig noodzakelijk, maar wel handig. Hierna prik je gaatjes in de waterpijp, het liefst zo klein mogelijk. Kooltje erop en klaar is kees.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *