betonnen

Het plaatsen van betonnen muurafdekkers

Betonnen muurafdekkers hebben zowel een esthetische als een functionele functie. Je kunt de muurafdekkers namelijk gebruiken om je muur een nette uitstraling te geven terwijl het metselwerk dubbel beschermd blijft tegen alle weersomstandigheden. De plaatsing van betonnen muurafdekkers moet echter wel correct gedaan worden. Je komt meer over de plaatsing van betonnen muurafdekkers te weten in de tekst hieronder.

Betonnen muurafdekkers plaatsen

Plaats je de afdekkers zelf, werk dan volgens een stappenplan, haal alle gereedschappen en benodigdheden tijdig in huis en zorg voor het dragen van de juiste kleding.

Stap 1: De voorbereiding

Het belangrijkste is de voorbereiding. Ga je betonnen muurafdekkers plaatsen, dan moet de ondergrond eerst goed schoon worden gemaakt. Verwijder aanslag van mos en algengroei door middel van een hogedrukreiniger of met de tuinslang. Laat vervolgens goed drogen voordat je de muurafdekkers plaatst.

Stap 2: De plaatsing

Je kunt betonnen muurafdekkers naast elkaar plaatsen, maar het is wel belangrijk om voor minimaal 5 mm afstand te zorgen tussen de muurafdekkers in. Start door de bovenkant en de onderkant van het metselwerk vochtig te maken en door de betonnen muurafdekkers met een metselspecie of een mortel vast te leggen. Maak hierbij gebruik van een waterpas om te zorgen dat alles nauwkeurig recht loopt.

Stap 3: De afwerking

Zorg voor een nette afwerking door eventuele naden goed dicht te kitten. Betonnen muurafdekkers zijn onderhoudsarm en goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Wil je de afdekkers alsnog reinigen, dan kan je dit met water en een mild reinigingsmiddel doen om de muurafdekkers niet te beschadigen. Meer informatie nalezen over muurafdekkers? Bezoek dan snel https://www.muurafdekkers.net/ en ontdek zelf de vele mogelijkheden voor jouw muur. Natuurlijk laat jij je bestelling netjes thuis bezorgen, aangezien muurafdekkers een zware belasting vormen voor je personenauto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *