De leukste plekken om tweedehands producten om shoppen

Wie zegt dat je nieuwe spullen altijd duur hoeft te zijn? Er zijn legio mogelijkheden om goedkoop en origineel uit te komen, ook als het gaat om mode. Zolang je het niet erg vindt om eerder gedragen kleding een nieuw leven te geven kan je jezelf een hoop geld besparen.

Ook is het duurzaam om kleding tweedehands te shoppen. Zo’n 80% van de kleding die in Nederland gekocht wordt, gaat na een jaar weer de deur uit. Een groot percentage daarvan belandt uiteindelijk op een stortplaats of in een verbrandingsoven.

Doe jezelf en het milieu dus een plezier en ga op zoek naar leuke tweedehands kleding, schoenen of sieraden. Hieronder geef ik je wat tips waar je terecht kan

Legerdump

Zo is de legerdump een populair adres voor degene die op zoek zijn naar unieke kledingstukken of accessoires die door soldaten zijn gebruikt. Hier vind je allemaal tweedehands producten van legerkleding tot vintage tassen. Bovendien is er vaak keuze uit diverse maten en merken, dus er is altijd wel wat voor iedereen. Er zijn meerdere legerdumps te vinden als je weet waar je moet zoeken, onze tip is om te beginnen bij bieco.nl

Kringloopwinkels

Als je legerkleding toch niet zo aanspreekt, kun je ook een kijkje nemen in de kringloopwinkel. Hier vind je ook allerlei leuke spullen, van sieraden tot meubels. Vaak zijn deze spullen nog in goede staat en betaal je er maar een fractie van wat het origineel kostte. Dus als je op zoek bent naar iets unieks of gewoon iets anders wilt, ga dan eens naar de kringloop!

Markten en vlooienmarkten

Vlooienmarkten en markten zijn ook een goede plek om leuke tweedehands producten te vinden. Er is vaak keuze uit allerlei verschillende dingen, van kleding tot sieraden. Bovendien kun je op deze plekken vaak onderhandelen over de prijs, dus je kunt er soms ook nog een leuke koop doen.

Garageverkopen

Garageverkopen zijn ook een goede plek om leuke tweedehands spullen te vinden. Het is wel lastig om een garage verkoop bijtijds te vinden, maar als je een keer bij een weet aan te melden is er vaak een hoop leuks te vinden. Ook hier geld dat je vaak kunt onderhandelen over de prijs.

Facebookgroepen

Tenslotte zijn er ook legio Facebookgroepen waar je terecht kunt voor het ruilen of kopen van (tweedehands)kleding. Zoek gewoon op ‘kledingruil’ of ‘kledingruil [jouw stad]’ in de zoekbalk van Facebook en je krijgt meteen een lijst met alle beschikbare groepen. Handig toch?

Kortom, er zijn legio mogelijkheden om goedkoop aan leuke kleding te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *