Gehoorbescherming stijgt in populariteit

De professionele audicien krijgt het drukker en drukker. Niet onlogisch; het wordt namelijk steeds lawaaiiger en onze oren krijgen steeds meer voor de kiezen. Zonder goede gehoorbescherming is beschadiging van het gehoor een kwestie van tijd, helemaal als je dagelijks aan harde geluiden wordt blootgesteld.

Optimale bescherming tegen windruis

Ja, je kunt de bezoekers van de audicien beslist een zeer gevarieerd gezelschap noemen. Zo begroet hij niet zelden motorsporters die bescherming voor het gehoor willen. Voor deze sporters zijn handige oordoppen beschikbaar die vooral bescherming bieden tegen windruis. Dit is simpelweg een must voor de motorsporter en eigenlijk ook voor mensen die elke weekend langs de baan zitten. 

Uiteraard worden ook werknemers door hun werkgever naar de professionele audicien gestuurd om gehoorbeschermers te regelen. Of de werkgever nou wil of niet, de ARBO regels laten geen ruimte als het om gehoorbescherming gaat. 

Als werkgever wil je niet dat je mensen moeten werken met irritante gehoorbeschermers die goed werken onmogelijk maakt. Daarom kiezen zij voor de professional die oordoppen met bepaalde filters aan kunnen bieden. Zo wordt het gehoor beschermd, maar kunnen mensen bijvoorbeeld nog wel horen wat de collega’s zeggen. Dit is wel zo veilig bovendien. Als collega’s waarschuw je elkaar immers ook voor gevaar.

Kies voor kleine en zeer lichte oordopjes

Meer en meer mensen kunnen tegenwoordig niet meer zonder bescherming van het gehoor op stap. De luide muziek zorgt voor een vervelende pieptoon in de oren en die pieptoon veroorzaakt niet zelden hoofdpijn. Met de juiste gehoorbeschermers kun je dit prima voorkomen. Verder is er tegenwoordig perfecte in-ear bescherming, vaak kleine en heel lichtje oordopjes, zoals ook binnen de zwemsport gehoorbescherming aan de orde van de dag is. Dit geldt eveneens voor de schietsport. Je hebt daarnaast mensen die tijdens hun slaap gehoorbeschermers dragen.

Wellicht dat je oren uitgespoten moeten worden

De gehoorbescherming van nu is van uitstekende kwaliteit, mits je kiest voor maatwerk en dus voor de professionele audicien. Hij weet als geen ander dat gehoorbescherming in de vorm van oordopjes gewoon perfect moeten zitten. Om dit te realiseren wordt altijd een afdruk van de gehoorgang gemaakt. Niemand is gelijk, en dus is ook geen enkele gehoorgang gelijk. 

Voor de afdruk gemaakt wordt, wordt overigens altijd even gekeken of de oren eventueel uitgespoten moeten worden. De afdruk die gemaakt wordt, wordt vervolgens naar het laboratorium gestuurd. Vaak heb je vervolgens binnen twee weken de perfecte gehoorbescherming in huis, gehoorbescherming die perfect zit en niet voor irritaties zorgen tijdens sport of tijdens werkzaamheden.

Voorkom problemen aan je gehoor

Je kunt kiezen voor gehoorbescherming in de vorm van oordoppen met filters. Je hoort wel je collega’s, maar niet de harde geluiden. Het is overigens een gegeven dat het gehoor het tegenwoordig steeds zwaarder heeft. Dit simpelweg omdat er steeds meer geluid en vooral ook harder geluid geproduceerd wordt. 

Ga maar eens naar een festival en je ervaart hoe luid de muziek klinkt. Ook de voertuigen maken steeds meer lawaai, net als de apparaten die we dagelijks gebruiken. Met goede gehoorbescherming voorkom je echte problemen aan het gehoor. En dat zou prioriteit moeten hebben.

Tip: Kijk bij Audinc.nl de #1 op het gebied van gehoorbescherming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *