Waarom schakel je een jachtmakelaar in

Waarom schakel je een jachtmakelaar in?

Hedendaags zijn er steeds meer mogelijkheden om een boot te kunnen kopen of verkopen. Een voorbeeld hiervan is Marktplaats. Deze manieren zijn steeds gemakkelijker voor de klanten zodat het gemakkelijk zelf gedaan kan worden. Toch is het goed om een jachtmakelaar zoals Jachtmakelaardij Kappers te overwegen wanneer je een boot gaat verkopen. In dit artikel geven wij je een paar voordelen waarom het slim is om voor de jacht makelaar te kiezen bij het kopen of verkopen van je boot. 

Kennis van de markt

Een jachtmakelaar zit al jaren in de markt en heeft daarom door deze ervarenheid een duidelijk overzicht over de markt en kan zich daarom een vraagprijs indenken waardoor het snel zal verkopen. Deze vraagprijs zal verschillen door middel van verschillende aspecten zoals o.a. soort boot en staat van de boot. De jacht makelaar zal onderzoek doen en op zoek gaan naar een realistische vraagprijs voor je boot. 

Inruilen

Op het moment dat je een nieuwe boot gaat kopen kun je net zoals je met een auto kan doen je oude boot inruilen bij je jachtmakelaar. Dit helpt je vaak bij het financieren van je boot omdat de jacht makelaar een deel van de prijs zal afhalen door dat je de oude boot bij hem/haar inlevert. 

Een jacht makelaar kan meer mensen bereiken

Op het moment dat je als particulier je boot gaat verkopen zal dit vaak gaan naar een andere particulier. Wanneer je met een jachtmakelaar de boot gaat verkopen kan je een hoop andere kopers ook benaderen. Jachtmakelaars hebben namelijk ook contact met buitenlandse en zakelijke kopers. 

De makelaars haven 

Wanneer de boot bij de jachtmakelaars haven is geplaatst zal de makelaar andere klanten ook helpen voor andere boten. Desondanks kan de makelaar ook jouw boot laten zien tijdens de bezichtiging van een andere boot, zo kunnen mensen die eigenlijk niet eens voor jouw boot kwamen kijken toch verliefd worden op jouw boot. 
Bent u na de verkoop van uw boot via de jacht makelaar op zoek naar een nieuwe boot om te kopen kan de makelaar u hier natuurlijk ook bij helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *