motorstalling

Zo komt jouw motor het beste de winter door

De winter kan een zware tijd zijn voor onze favoriete tweewielers. Sneeuw, ijs en zout kunnen een ravage aanrichten bij motoren die tijdens de koudere maanden niet goed zijn opgeborgen. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om je motor winterklaar te maken en in topconditie te houden tot de lente weer aanbreekt. In dit artikel vertellen we je graag over hoe jij je motor veilig en wel beschermd in de koude wintermaanden. Laten we beginnen!

Binnen bewaren

Bewaar je motor op een droge, goed geventileerde plaats, bijvoorbeeld in een motorstalling. Dit helpt om vocht en condensatie te voorkomen, wat schade aan de motor kan veroorzaken. Het stallen van je motor in een motorstalling biedt bescherming tegen de weersomstandigheden tijdens de winter, zoals sneeuw, ijs, regen en wind. En dat niet alleen, door je motor in de wintermaanden in een motorstalling te bewaren, voorkom je dat je kosten maakt voor het rijden in slechte weersomstandigheden en voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden die verband houden met schade door winterse omstandigheden. Win-win dus!

Motor goed schoonmaken

Het is belangrijk om je motor goed schoon te maken voordat je deze opbergt, omdat vuil en vuil ophopingen op je motor corrosie en slijtage kunnen veroorzaken als ze gedurende lange tijd onbehandeld blijven. Als je je motor regelmatig gebruikt, kan er vuil en zout op de onderdelen van je motor terechtkomen, vooral als je in de winter rijdt. Vuil en zoutresten kunnen daarnaast ook de lak en het metaal op je motor beschadigen en de kans op roest en corrosie vergroten. Door je motor schoon te maken voordat je deze opbergt, verminder je de kans op roestvorming en zorg je ervoor dat de motor in goede staat blijft. Zo zorg je ervoor dat deze goed blijft presteren en dat je niet voor onverwachte problemen komt te staan wanneer je de motor weer gaat gebruiken.

Vervangen olie en oliefilter

Het vervangen van de olie en het oliefilter voordat je je motor opbergt voor de winter is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de motor in goede staat blijft en beschermd is tegen schade. Als de olie verontreinigd is met vuil, metaaldeeltjes of andere onzuiverheden, kan dit de interne onderdelen van de motor beschadigen en de levensduur van de motor verkorten. Het vervangen van de olie en het oliefilter voordat je de motor opbergt, helpt ervoor te zorgen dat er geen verontreinigde olie in de motor blijft zitten en beschermt de motor tegen schade. Met deze tips gaat het zeker lukken om je motor te beschermen in de wintermaanden. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *