Welke soorten vloeren zijn er? 

Ben je opzoek naar een nieuwe vloer voor in je huis? Dan is het fijn om te weten welke type vloeren er allemaal bestaan. De keuze lijkt oneindig omdat het aanbod zeer breed is. Wij bespreken in dit artikel de meest voorkomende vloeren om je keuze wat makkelijker te maken.  

Laminaat 

Het type vloer wat het meest gekozen wordt is toch wel laminaat. Laminaat is zo populair omdat het veel lijkt op een houten vloer, maar er scheelt in prijs. Het is een sterk materiaal waardoor het bijna voor iedere ruimte te gebruiken is. Vanwege de klikverbinding is dit type vloer ook makkelijk zelf te installeren. Een ander groot voordeel is dat laminaat in allerlei soorten, maten en designs komt. Het visgraat design van Meister laminaat is bijvoorbeeld erg populair.  

Vinyl 

Een vinyl-vloer is een kunststof vloer die aan de ondervloer wordt vastgelijmd. Dit zorgt ervoor dat het enorm goed werkt tegen geluidsoverlast. Vinyl-vloeren bestaan uit duurzaam materiaal met een extra laag waar een design zichtbaar op is. Deze extra beschermlaag zorgt er niet alleen voor dat het er mooi uitziet, maar ook dat het minder snel slijt en goed te onderhouden is. 

PVC 

PVC is een type vloer wat bestaat uit verschillende lagen kunststof. Het is een vloer die erg geschikt is voor vloerverwarming. Dit komt omdat met materiaal flexibel is en goed geleidt. PVC-vloeren zijn beschikbaar in stroken en tegels. Er is een mogelijkheid om de vloer te klikken of plakken. Zo zijn Hebeta PVC vloeren bijvoorbeeld te verlijmen waardoor ze in direct contact staan met de dekvloer. Dit zorgt ervoor dat het loopgeluid op deze vloer minder hard is.  

Houten vloer 

Een houten vloer geeft een prachtige luxe uitstraling aan je woning. Dit type vloer is makkelijk te onderhouden. Je doet dit door de planken op te schuren en te lakken. Wees je er wel bewust van dat houten vloeren na verloop van tijd kunnen krimpen of uitzetten door vocht. Houd hier altijd rekening mee tijdens het leggen van de houten vloer. 

Tapijt  

Wanneer je op zoek bent naar een zachte en warme uitstraling, dan is tapijt een goede optie voor je. Tapijt zorgt voor veel sfeer in een ruimte. Ook wanneer je opzoek bent naar een type vloer wat geluiddempend is, dan is tapijt ideaal. Tapijt komt in veel verschillende kleuren en materialen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *