tas

Waarom is een tas nodig?

Vandaag de dag is een tas niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Waar vroeger alleen vrouwen gebruik maakten van een tas, maakt tegenwoordig iedereen er gebruik van. Dit is niet zo gek aangezien een tas een onmisbare accessoire is om jouw outfit net even een extra touche te geven. Door de toenemende populariteit van tassen zijn ze momenteel in bijna iedere winkel te krijgen. Je hoeft dus niet meer per se naar een tassenwinkel om een perfect exemplaar te vinden. Maar waarom is een tas nou eigenlijk nodig? In deze blog vertellen wij je alles wat je over het gebruik van een tas moet weten. 

Praktische oplossing 

Vroeger was het heel normaal om je sleutels, mobieltje en portemonnee op te bergen in een jaszak. Veel mensen vonden dit voor het dagelijks leven niet comfortabel en praktisch. Dit is niet zo gek aangezien het er ook best wel slordig uitzag. In bijna iedereen zijn jaszak zaten ontzettend veel spullen, waardoor je aan de buitenkant soms een beste bult zag. Gelukkig is deze tijd al enkele jaren voorbij dankzij de komst van verschillende soorten praktische tassen. Met een tas kan je namelijk gemakkelijk al jouw eigendommen op een stijlvolle manier meenemen. Sommige tassen hebben zelfs aparte vakken om alles gescheiden te houden. De schooltassen zijn hier een goed voorbeeld van. Daarnaast heb je tegenwoordig de keuze uit verschillende modellen, kleuren en formaten. Hierdoor zit er altijd wel een geschikte tas voor jou tussen.  

Jas uit zijn verband 

Een van de grootste redenen om te kiezen voor een praktische tas is, omdat anders een jas uit zijn verband wordt getrokken. Hiermee bedoelen wij dat een jas naar rechts gaat hangen zodra je hier een portemonnee, smartphone of sleutels in stopt. Door het gewicht van deze spullen gaat je jas dus scheef hangen. Hierdoor kan de vorm van jouw prachtige jas veranderen wat jouw silhouet niet ten goede komt.  

Voorkom zakkenrollers 

Een andere reden om voor een tas te kiezen, is dat je hiermee voorkomt dat zakkenrollers er met jouw eigendommen vandoor gaan. Een smartphone die in jouw kontzak zit is namelijk gemakkelijk te pakken. Hetzelfde geldt voor openstaande jaszakken. Het zakkenrollen kost je niet alleen een kapitaal aan geld, maar zorgt er ook voor dat jij een korte periode zonder identiteitskaart, rijbewijs of adressen van vrienden zit. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend! Door in het dagelijks leven een tas te gebruiken voorkom je eenvoudig dat je slachtoffer wordt van zakkenrollers. Is een tas toch echt te groot? Kies dan eens voor een smartphone tas of een secrid wallet. Zo heb je toch nog op een veilige manier al jouw eigendommen bij je. Kortom een tas zorgt er dus voor dat jij altijd gemakkelijk jouw spullen bij je kan dragen zonder dat dit ten koste gaat van jouw outfit. Ook zijn tassen een veilig manier om zakkenrollers te weren. Wanneer stap jij over op een tas? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *