Vliegen met een drone

Vliegen met een drone? De do’s en don’ts

Heb je net een drone gekocht en wil je weten hoe je hier het beste mee kunt vliegen, dan hebben we hier een aantal tips voor je. Je kunt waarschijnlijk niet wachten totdat je kunt beginnen met het maken van je vlieguren, maar je doet er verstandig aan om jezelf eerst eens te verdiepen in de do’s en dont’s van het vliegen met een drone. Voordat je de drone de lucht in laat, is het verstandig om een beter begrip te hebben van hoe de drone werkt. De veiligheid van het vliegen met je drone gaat namelijk voor alles. In deze post: vliegen met een drone? De do’s en dont’s.

Tip: wil je leren hoe te vliegen met een drone? Bij EU Dronebewijs kun je een speciale opleiding volgen om je dronebreve te behalen.

Begin met de handleiding

Begin daarom eerst eens met het lezen van de handleiding die je bij je drone hebt ontvangen. Verdiep je in de basis van het besturen van je drone. Ieder type drone zal net iets anders functioneren dan de andere en om deze reden is het wel belangrijk dat je je verdiept in de drone. Ben je eenmaal aan het vliegen met de drone, probeer dan zoveel mogelijk te wachten met het vliegen om obstakels. Kies liever een plek waar je niet te maken hebt met obstakels, waar je gerust kunt oefenen met het besturen van je drone. Oefen ook eerst met het laten landen van de drone, zodat je hier volle controle over hebt. Mocht je ooit op een drukkere plek aan het vliegen zijn, dan weet je in ieder geval hoe je de drone op een veilige manier moet laten landen.

Let op andere mensen

Vliegen met een drone? De do’s en don’ts. Vlieg niet direct in de buurt van mensen en ook zeker niet in de buurt van kleine kinderen. Het gevaar met een drone is dat je andere raakt en zeker kleinere kinderen kunnen erg gewond raken wanneer je ze met een drone raakt. Vlieg dus niet direct in de buurt van anderen. Je kunt eventueel ook een drone opleiding volgen zodat je precies weet waarop je moet letten bij het vliegen met een drone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *