Verschillende motorhelmen

Ben je onlangs fan geworden van het motorrijden? Dan weet je inmiddels ook dat het kiezen van een helm een belangrijke rol speelt in het veilig beoefenen van je hobby. Er zijn echter veel verschillende soorten motorhelmen. Alleen welke motorhelm ga je kopen van Champion Helmets? In dit artikel bespreken we de verschillende motorhelmen.   

Een jet helm

De jet helm bestaat bekend om haar open design. Dit betekent uiteraard ook direct dat er bij deze helm minder bescherming is bij een eventuele val. Naast een mindere bescherming heb je dus ook direct meer last de wind wanneer je op hoge snelheden rijdt. Bij het motorrijden moet je altijd beseffen dat je veiligheid op 1 staat. Bij het rijden op hoge snelheden is dus keuze voor een jethelm dus niet optimaal.

De integraal helm 

Van alle motorhelmen is de integraal helm de meest veilige optie. Deze helm bestaat namelijk uit één geheel waardoor het gehele hoofd is afgesloten. Wanneer je dus vaak ook hoge snelheden aan het rijden bent dan is de integraal helm de meest veilige optie wanneer je onverhoopt in een ongeluk terecht komt. 

Systeem helm 

De systeem helm ligt qua functionaliteiten heel dicht bij de integraal helm. Het belangrijkste verschil tussen de systeem helmen en de integraal helmen is het kliksysteem. Dit kliksysteem maakt het mogelijk om de kin open te klakken. Hierdoor voel je ook direct wat frisse lucht. Hierdoor heb je eigenlijk een afgesloten helm en open helm in één. Hierbij kun je vervolgens zelf bepalen wanneer je de helm wilt openklappen en wanneer je deze wilt dichtklappen. Het gevaar schuilt het hem hier vooral in dat het kinstuk staat opengeklapt en je op dat moment een ongeluk hebt waardoor je niet volledig beschermd bent. 

Cross helm 

Deze helm wordt gebruikt tijdens het motorcrossen. Deze wordt dus eigenlijk niet gebruikt bij het dagelijkse rondje op de motor. De helm kun je gemakkelijk herkennen door de uitstekende onderdelen. Dit zorgt voor extra bescherming en zuurstof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *