baardgroei

Tips om de baardgroei te stimuleren

Sommige mannen zijn van nature gezegend met een volle baard. Ze hoeven er nauwelijks iets voor te doen en ze kunnen een volledige, mooie baard laten staan. Maar dan is er ook nog een grote groep mannen die juist het tegenovergestelde ervaren. Zij doen er weken over om een dun baardje te laten staan. Of zien enkel kale plekken, waardoor ze uiteindelijk die paar plukjes maar afscheren. Zonde! 

Natuurlijk is niet iedereen in staat om een volle baard te laten staan, maar in de meeste gevallen is het wel degelijk mogelijk om voor enige vorm van gezichtsbeharing te kiezen. Wist je dat er zelfs manieren zijn om de baardgroei te stimuleren? Met behulp van de volgende baardtips laat jij binnen mum van tijd een mooie baard staan. 

Heb geduld en vertrouwen 


De grootste fout die de meeste mannen maken, is dat ze geen vertrouwen hebben in het proces. Ze wachten af en komen vervolgens op het vervelendste punt. Hun baard ziet er allesbehalve aantrekkelijk uit, er zijn veel kale plekken zichtbaar en het begint ongelooflijk te jeuken. Dan is het natuurlijk heel verleidelijk om alles af te scheren. Maar geloof ons, dit is echt het punt waar je even doorheen moet. Vanaf dan kan het alleen maar beter worden. Als je te snel begint met scheren, verlies je alle winst die je tot dan toe had behaald. Dus bijt nog even door en wacht af. Meestal zal je baard er na ongeveer een maand al een heel stuk beter uitzien.


Let op: begin niet te vroeg met het in vorm krijgen van je baard. Als je dit te snel doet, kan het juist een heel lelijk resultaat opleveren. Wacht daarom liever tot de haren wat langer zijn. Wil je de baardgroei stimuleren? Dan moet je je baard zeker die eerste maand zo veel mogelijk met rust laten. Je zult zien dat je een mooie baard krijgt met wat geduld en vertrouwen. Daarna is het belangrijk om je baard goed te verzorgen met het beste scheerapparaat. Zo kun je lang genieten van jouw goedgevormde baard.

Gezonde levensstijl 

Een baard kan je een hele goede spiegel voorhouden. Het kan je laten zien hoe gezond je nu eigenlijk leeft. Bij een ongezonde levensstijl zal je baard minder gezond ogen en zal deze ook minder hard groeien. Dat is ook logisch, want het lichaam is ondertussen veel te druk om belangrijke processen in het lichaam vol te houden. Ook zonder voldoende brandstof en gezonde voedingsstoffen. De baardgroei blijft dan achter. Als je je baard gezond wil houden en de groei wilt stimuleren, is het dan ook belangrijk dat je zo gezond mogelijk leeft.

Beweeg voldoende, eet gezond en drink bovenal voldoende water. Bijna elke functie, waaronder ook de vernieuwingsprocessen van de haarzakjes en de huid, hebben water nodig. Als je onvoldoende vocht binnenkrijgt, is dit indirect dan ook van invloed op je baardgroei. Probeer daarom dagelijks minimaal 1,5 tot 2 liter water te drinken. Een paar liter water is heel goed voor het lichaam en je zult het effect al heel snel merken. Je geniet van een gezondere huid en je haar wordt gezonder en sterker. Zo ook je baard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *