3 tips voor mannen die voor de eerste keer hun baard laten staan

Een baard is woest aantrekkelijk. Althans, als we onze vrouwen mogen geloven. Door de jaren heen en in vrijwel alle culturen wordt een baard als ultiem teken van mannelijkheid beschouwd. Het blijft dan ook erg populair om enige vorm van gezichtsbeharing te laten staan. Gelukkig is er ook veel mogelijk. Waar de een met gemak een volle baard laat staan, is de ander al blij met een redelijk dicht stoppelbaardje. Met de juiste verzorging kan elke baard er echter fantastisch uitzien. Maar dan moet je wel weten waar je aan moet denken. In dit artikel geven we drie tips om die mannen op weg te helpen die voor de eerste keer hun baard laten staan. 

  1. Wees realistisch 


Als je voor de eerste keer een baard laat staan, is het wel belangrijk om realistisch te blijven. Misschien droom je wel van een fantastische, dikke en volle baard. Maar is dat ook wel mogelijk? Je hebt niet voor het zeggen hoe jouw baard eruit komt te zien. Sommige mannen lukt het helemaal niet om haar te laten staan. Die moeten genoegen nemen met enkele korte haartjes. Weer anderen hebben genoeg haargroei, maar wel allemaal open plekken op stukken waar dan weer niks groeit. 


Dan zijn er ook nog mannen die geen moeite hoeven te doen en waarbij het haar juist alle kanten op groeit. Ook dat is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet wanneer je dagelijks met een scheerapparaat, beste neustrimmer en andere attributen in de weer moet. 

Wees dus vooral realistisch. Wat is er mogelijk met jouw gezichtsbeharing? En belangrijker nog: heb je ook de tijd om dit model in vorm te houden? Wat veel mensen onderschatten is hoeveel tijd er in het onderhouden van een baard gaat zitten. Als je van jezelf weet dat dit niet gaat lukken, is het wellicht beter om een andere beslissing te nemen. 

  1. Goede verzorging is een absolute must 


Je ontkomt er niet aan om nog meer aandacht te besteden aan je baard dan je voorheen al deed. Een goede verzorging is een absolute must om je baard in optimale conditie te houden. Je wil proberen te voorkomen dat de baard straks een doffe of slecht verzorgde indruk maakt. Met de juiste producten zoals een shampoo, conditioner en baardolie kom je echt al een heel eind. 


Het is ook verstandig om de baardtips van ervaringsdeskundigen door te nemen. Welke producten gebruiken zij? Welke handige tricks gebruiken zij om hun baard mooi te houden? Op die manier maak je een vliegende start en weet je precies wat je nodig hebt. 

  1. Laat je informeren door een deskundige 

Heb je echt geen idee welk model bij jou past? Of heb je weinig ervaring met het verzorgen en onderhouden van een baard? Laat je dan eens goed informeren door een deskundige. Zet je schroom opzij en ga naar een barbershop. Zij kunnen samen met jou kijken naar wat er mogelijk is met jouw type gezichtsbeharing en ook de nodige tips & tricks geven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *