Pompbuks kopen? Welke kiezen en wat zegt de wet?

Pompbuks kopen? Welke kiezen en wat zegt de wet?

Schieten met pompbuks is nog steeds een actieve bezigheid. Heeft u er nog geen, maar denkt u er aan om te gaan voor een pompbuks kopen? Dan wilt u natuurlijk wel de nodige informatie over dit type geweer weten. Een pompbuks is een type wapen dat door middel van het pompen een bepaalde hoeveelheid druk opbouwt en dan afgevuurd kan worden. Hoe meer druk er in de luchtkamer is opgebouwd, hoe harder het schot is. U heeft dus zelf in de hand hoeveel kracht u aan het schot meegeeft. Door dit simpele systeem, zijn alle pompbuksen eigenlijk zeer eenvoudig in gebruik. Dat maakt dit wapen dan ook geschikt voor beginnende schietsporters.

Wilt u een pompbuks kopen, maar eerst graag nog wat meer informatie? Lees dan hieronder alle informatie voor een pompbuks kopen en waar u rekening mee moet houden.

Luchtbuks, windbuks, of de pompbuks

Een windbuks kan ook bekend staan als luchtbuks. Of luchtgeweer. Sommige mensen noemen het een luchtgeweer. Er is echter een onderscheid. Een pompbuks – de naam zegt het al – is een geweer dat door pompen een bepaalde mate van kracht opwekt. Deze druk bepaalt de kracht voor het wapen.

Luchtbuksen of windbuksen worden aangedreven door CO2 of perslucht door middel van een scharnier of door het zijwaarts schuiven van de loop. We kunnen twee soorten luchtbuksen onderscheiden:

-Veerdruksysteem

-Gasdruksysteem

-Systeem met veerdruk

Bij een systeem op basis van veerdruk wordt de druk die zich in het geweer opbouwt, opgewekt door zuigers. Een veer duwt de luchtdruk met een hoge snelheid in een cilinder. Aan het eind van de cilinder bevindt zich een klein rondje dat in de loop uitsteekt. Spierkracht wordt gebruikt om de veer te vergroten.

Gasdruksysteem

Het tweede systeem is gebaseerd op de gasdruk. Luchtbuksen of luchtdrukpistolen met gasdruksystemen zijn uitgerust met een verwijderbaar of vast gasreservoir (met CO2 of samengeperste lucht in de druk van hoog). Het reservoir bevindt zich in het geweer. Er zijn geweren waarbij de druk van het gas voor elk schot onafhankelijk door de schutter kan worden ingesteld. één schot. Pompgeweren zijn ook de manier waarop ze werken, vandaar de verwarring. Bij dit gasdruksysteem gaat, zodra je de trekker overhaalt, het ventiel open en komt er een bepaalde hoeveelheid gas vrij. Dit betekent dat er geen terugslag is.

Wat is de afstand die u wilt schieten?

Bij het bepalen van het type pompbuks dat u wilt kopen, is het raadzaam om rekening te houden met de afstand die u wilt schieten. Gaat het met name om een kleine afstand die maximaal 30 meter bedraagt? De kracht die een luchtgeweer heeft, wordt gemeten in Joules. Ben je van plan om op een langere afstand te schieten, zoals 100 meter, of zelfs meer? Dan heb je een geweer nodig met minimaal veertig Joule. Het is echter belangrijk te onthouden dat meer niet altijd het beste is. Hoe meer Joule je hebt, helpt je niet altijd om beter of preciezer te schieten.

Vraag deskundig advies voor het kopen van een pompbuks

Het is altijd een goed idee om advies in te winnen over de beste pompbuks. Dat is ook het geval met kogels. Ze zijn legaal als u 18 jaar of ouder bent, ze op uw eigen terrein of op een schietbaan in de open lucht gebruikt. Schiet ook niet op andere dieren of mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *