zwarte keuken

Waar moet je op letten bij het kopen van een zwarte keuken?

Keukens heb je in allerlei stijlen, maten en kleuren. De keuzes die je maakt zijn afhankelijk van je persoonlijke smaak, maar ook het budget speelt een belangrijke rol. Je kan al mooi keukens van rond de 4000 euro aanschaffen terwijl je het zo gek kan maken als dat je zelf wil. Er zijn zelfs keukens van 20000 euro of meer te verkrijgen. Eén van de populairste trends op dit moment is de zwarte keuken. Steeds meer mensen kiezen voor deze variant en zwart zorgt natuurlijk ook voor een mooie en luxueuze uitstraling. Daarom vertellen we in onze blog waar je op moet letten als je een zwart exemplaar wil kopen. 

Wat zijn de voordelen van een zwarte keuken?

Zwarte keukens zijn mooi om te zien! Ze zijn in de basis strak afgewerkt en zwart kan je met verschillende stijlen combineren. Landelijke, moderne en industriële keukens zijn doorgaans ook in het zwart verkrijgbaar. Zwart maakt een keuken luxueuzer en knusser terwijl je zwart perfect kan combineren met verschillende kleuren en materialen. Bijvoorbeeld met een mooi wit keukenblad van composiet of met mooie gouden kranen op de spoelbak. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Welke vloeren passen goed bij een zwarte keuken?

Zwarte keukens bevatten een zwart keukenblad en zwarte kastjes. Zwart is mooi, maar teveel zwart zorgt er juist voor dat een keuken te donker wordt. Vooral kleinere keukens worden nog kleiner door zwart en je kan dan ook het beste zwart combineren met lichte tinten en kleuren. Denk dan bijvoorbeeld aan een wit of licht keukenblad en lichte accessoires. Je zou bijvoorbeeld ook de vloer en de spatwand kunnen bedekken met een houtlook tegel of een betonlook tegel in een lichte kleur. Een groot pluspunt is dat je werkelijke elke combinatie kan maken die je wil.

Wees jezelf bewust van de afmetingen

Zwarte keukens zijn mooi, maar ze kunnen ook een benauwd gevoel creëren. Het is dus belangrijk om eerst te kijken naar de ruimte die je hebt. Een gemiddelde tot grote keuken is perfect voor een zwarte keuken, maar in een kleine ruimte kan een zwart exemplaar er al snel voor zorgen dat de muren op je afkomen terwijl je staat te kokkerellen. Het is niet onmogelijk, maar het is essentieel dat je het zwart dan goed doorbreekt met lichte tinten en kleuren. Zodat je wel het gevoel hebt dat je een ruimtelijke keuken hebt.

Zwarte keuken schoonmaken

De keukens zijn zowel prachtig als vervelend. Oké, dat klinkt een beetje negatief, maar het is wel een feit dat je echt alles, maar dan ook echt alles op zwart ziet. Stof, etensresten, watervlekken en ga zo maar door! Het is dus belangrijk om een zwarte keuken goed te onderhouden en vaak schoon te maken. Moet je dan met allerlei peperdure schoonmaakmiddelen en chemicaliën aan de slag? Nee hoor, want een beetje warm water met soda of schoonmaakazijn doet wonderen. Ook als je de kalkaanslag in een keuken wil bestrijden en wil verwijderen. Je zou eventueel ook een waterontharder kunnen plaatsen. Vooral als je weet dat het water in jouw wijk of gemeente iets harder dan gemiddeld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *