Kiezen voor een kleuren of zwart wit printer?

Een printer wordt door veel mensen wel dagelijks of minimaal wel wekelijks gebruikt. Zelf voor de mensen die een printer maar om de zoveel tijd gebruiken, is het niet te missen. Een printer is voor eindeloze dingen te gebruiken en handig, maar de voornamelijkste dingen zijn natuurlijk voor school en werk. Er zijn natuurlijk super veel verschillende types printers met ieder een eigen doel, voor- en nadelen en ze hebben veel verschillen van elkaar. Ook qua prijs kan er een groot verschil zitten tussen de een en andere printer. Je hebt standaard wel altijd of een kleuren of een zwart wit printer. Dus voor welke moet je kiezen? We gaan je daar in dit artikel mee helpen.

Kleurenprinter

Je kan dus gaan voor een kleurenprinter of een zwart wit printer, wat is de beste keuze voor jou? WE beginnen met de kleurenprinter, wat zijn de voor-en nadelen? en wat zijn de mogelijkheden met een kleurenprinter? Een kleurenprinter is dus een printer die met kleur afdrukt. Dit is vooral ideaal als je iemand bent die vaak foto´s uitprint. Het kan ook zijn dat je vaak een verslag voor school of iets voor werk moet uitprinten waar afbeeldingen bijzitten. Het ziet er minder professioneel uit om zwart wit foto´s bij een verslag te hebben en de foto´s komen ook niet tot hun recht, vaak zijn ze erg onduidelijk. Je kan kiezen voor een inkjetprinter of een laserprinter. Een laserprinter gebruikt in tegendeel van een inkjet printer geen inkt, maar toner om een afdruk te maken. Dit wordt in grote toners verkocht, waardoor je lang print zonder het te hoeven vervangen. Ook is toner voordeliger dan inkt. Laserprinters zijn ook snel en efficiënt, maar minder goed in het maken van kleurenafdrukken. Houd daar dus rekening mee als je een kleuren laserprinter gaat kopen

Zwart wit printer

Een zwart wit printer is perfect voor iemand die eigenlijk vrijwel alleen maar teksten doet kopiëren. Een zwart wit printer is uiteindelijk ook het voordeligste waarvoor je kan kiezen. Als je alleen zwart wit wilt printer kies je namelijk voor een laserprinter, een laserprinter is wel duurder om aan te schaffen. Toch is het in gebruik voordeliger. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een toner zoals al eerder is besproken. Dit gaat langer mee en is goedkoper om aan te schaffen dan inkt. Als je dus veel print ben je uiteindelijk voordeliger uit. Een laserprinter is ook super snel en efficiënt wat ook erg ideaal is. Als je dus geen of amper foto´s print is een zwart wit (laserprinter) de perfecte keuze voor jou.

Alternatief

Wil je een mix van de twee? Je kan dan ook een printer kopen die beide mogelijkheden heeft, zwart wit en kleur printen. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld vooral teksten doet kopiëren maar om de zoveel tijd voor een belangrijk verslag bijvoorbeeld ook foto´s doet uitprinten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *