Je auto laten polijsten

Als de lak van jouw auto in de loop van de jaren dof is geworden en er krassen op zijn gekomen, dan is het een goed moment op de auto te polijsten. In dit artikel bespreken we wat polijsten precies is en hoe het wordt uitgevoerd.

Wat is polijsten? 

Bij polijsten schaven ze een heel dun laagje van de lak van de auto af. Je auto laten polijsten door Legal Shine Detailing is een goede optie wanneer jij wilt dat de lak van de auto er weer als nieuw uitziet. Door deze behandeling worden kleine krasjes en beschadigingen verwijderd en wordt de lak weer egaal. Een egale lak kan het licht beter reflecteren en hierdoor krijgt de auto zijn glans weer helemaal terug. Bij diepere krassen is het polijsten niet voldoende en zal er gebruik moeten worden gemaakt van een andere hersteltechniek.

De auto opnieuw laten spuiten

Kleine krasjes op de lak van de auto zijn bijna niet te voorkomen. Langs een struik rijden kan al een lichte beschadiging geven aan de lak van jouw auto. Voor dit soort lichte beschadigingen en krasjes is polijsten de beste oplossing. Dan vraag je jezelf misschien af waarom kun je beter polijsten dan de auto opnieuw laten spuiten? Het is een stuk goedkoper op de auto te polijsten dan om de auto opnieuw te laten spuiten en het resultaat is hetzelfde: de auto zal er weer als nieuw uitzien!

Hoe wordt de auto gepolijst?

Wanneer je jouw auto laat polijsten, beginnen ze altijd met het schoonmaken van de auto. Dit is nodig om al het vuil te verwijderen en verder te gaan op een schone basis. Na het grondig wassen, wordt de autolak behandeld door middel van een kleibehandeling. Met een blokje klei wordt al het vuil, wat nog op de lak zit verwijderd. Vaak gaat het dan om boomhars, teer en insecten. Wanneer de auto dan echt helemaal schoon is, kunnen ze beginnen met het polijst van de lak. Dit gaat in de meeste gevallen in drie stappen; grof, middel en fijn. Bij de grove polijstbeurt worden de diepe krassen behandeld, bij de middelste stap wordt de lak van de auto weer op glans gebracht en met de laatste stap worde de kleine ronde waskrasjes weer verwijderd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *