Een tweedehands boot kopen hier moet je op letten!

Een tweedehands boot kopen: hier moet je op letten!

Iedereen heeft er weleens van gedroomd om een eigen boot te hebben. Je kunt deze droom echter eenvoudiger waar maken dan je denkt. Tweedehands boten zijn tegenwoordig doorgaans namelijk vrij betaalbaar! Wanneer je geen verstand hebt van boten zijn er echter wel een aantal dingen waar je op moet letten voor je een tweedehands boot koopt. Welke dingen dit zoal zijn, leggen we uit in dit artikel!

De soort boot

Er bestaan verschillende soorten boten. Je zult dus eerst moeten bepalen wat voor soort boot je graag wilt. Ga je bijvoorbeeld voor een sloep? Een vissersboot? Een speedboot? Of toch een zeilboot? De ene boot is geschikt om op rustige wateren te varen, en de andere boot is weer geschikt voor ruwe zeeën. Verdiep je dus goed in de voor- en nadelen van de verschillende boottypes!

 

De verkoper

Ben je eruit wat voor soort boot je wilt, en heb je zelfs al een boot gezien die je wilt? Dan is het volgende aandachtspunt de verkoper. Wanneer je een gebruikte boot koopt, is het namelijk belangrijk dat de verkoper betrouwbaar is. Wanneer je de verkoper niet kent, zul je dit echter niet met zekerheid weten. Wel kun je op basis van een aantal dingen hier een redelijke inschatting van maken. Probeer dus wat meer over de verkoper te weten te kopen, bijvoorbeeld door even met de havenmeester te praten. Vraag ook goed na waarom de boot verkocht wordt, en vraag om onderhoudsfacturen. Controleer tot slot het paspoort van de verkoper en het eigendomsbewijs of vorige koopcontract van de boot. Als één van deze dingen niet op orde is, is het verstandig verder te zoeken.

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om je boot bij een betrouwbaar botenbedrijf te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld een tweedehands boot kopen bij Zijlmans!

De boot zelf

Naast een betrouwbare verkoper, is het uiteraard ook belangrijk dat de boot zelf in orde is. Zorg dus dat je de boot goed inspecteert, en neem eventueel iemand mee die verstand heeft van boten. Vergeet niet om te kijken naar zaken als de motor. Maak ook altijd een proefrit, en laat voor volledige zekerheid een aankoopkeuring uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *