Knuffelbeer in Koffer

De meest populaire knuffelbeesten

Wat zijn de meeste populaire knuffels? Content-creatiebedrijf PPJR Productions voerde een onderzoek uit voor reismascotte ‘The Bite-Sized Backpacker’. Het onderzoek onthulde welke knuffels het meest gewild zijn, waarbij een groot aantal fascinerende knuffeldiervariaties zoals de eenhoorn, de luiaard en de avocado naar voren kwamen.

Het onderzoek

Sinds de oorsprong van de teddybeer in 1902 zijn er talloze verschillende knuffels ontworpen; je kan het zo gek niet bedenken: van legendarische wezens tot popcultuurpersonages en van fruitstukken en groenten tot planeten en vliegtuigen, er is voor iedereen wel iets leuks te vinden. Contentcreatiebedrijf PPJR Productions voerde een onafhankelijk online onderzoek uit voor het knuffel-backpacker Fluffy, ‘The Bite-Sized Backpacker’, om erachter te komen welke knuffelbeesten het populairst zijn.

Gebaseerd op data

Het onderzoek is gebaseerd op een dataset van 174.382 verschillende zoektermen die online in zoekmachines werden gebruikt door zoekers in de Verenigde Staten. Alle zoekwoorden zijn gerelateerd zijn aan de hoofdzoekwoorden “plushie” en “stuffed animal”. Samen komen uit deze 174.382 zoektermen maandelijks ongeveer 2.098.010 zoekopdrachten voort. Van deze maandelijkse zoekopdrachten zijn er 526.580 gericht op een specifiek type knuffel, zoals een aap, giraffe of olifant. Deze zoekopdrachten werden gegroepeerd per type knuffel, wat resulteerde in een lijst met de 150 meest gewilde knuffels.

De resultaten

De resultaten, gepubliceerd op 4 oktober 2020, onthulden dat de klassieke teddybeer nog steeds het meest populaire knuffeldier is met 23,48% van alle gerichte maandelijkse zoekopdrachten, oftewel 123.400 verzoeken – dit exclusief panda’s, koala’s en ijsberen. De top tien bestond verder uit honden (9,21%), katten (6,76%), konijnen (3,39%), olifanten (3,20%), niet-specifieke apen (2,74%), eenhoorns (2,68%), draken (2,33%) , panda’s (2,10%) en vossen (1,90%), waarvan de laatste nog goed was voor 10.010 maandelijkse zoekopdrachten.

Het onderzoek onthulde talloze leuke feitjes over populaire knuffels, waaronder enkele bijzondere favorieten. Wist je dat avocado en sushi-hapjes de meest populaire knuffels op basis van voedsel zijn? Of dat uit alle lichaamsdeelvormige knuffels de penis en de baarmoeder het hart in populariteit overtreffen? De volledige top 150 knuffels is te zien op thebitesizedbackpacker.com.

Het bericht “The Top 150 Most Popular Stuffed Animals” is ook te lezen in het Engels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *