Hoe kun je een elektrische fiets op afbetaling kopen?

Wil je elektrisch gaan fietsen maar heb je nog niet genoeg geld op je rekening staan, dan is het ook mogelijk om een elektrische fiets op afbetaling te kopen. Wanneer je een elektrische fiets gaat kopen ben je al snel veel geld kwijt. Als je op het moment nog even niet over de middelen beschikt om de fiets te kopen bieden veel fietsenwinkels de mogelijkheid om de elektrische fiets op afbetaling te kopen. Je kunt de fiets dan in termijnen betalen waardoor je het aankoopbedrag over een aantal maanden kunt spreiden. Je kunt er ook voor kiezen om een elektrische fiets te leasen. In dit artikel nemen we je mee in de mogelijkheden die er zijn om gespreid te betalen voor een elektrische fiets.   

Een elektrische fiets op afbetaling kopen, hoe werkt dat?

Er zijn verschillende manieren om een elektrische fiets te kopen op afbetaling. Je kunt bijvoorbeeld over een periode van een jaar of twee jaar elke maand een termijnbedrag betalen totdat je het volledige bedrag voor de fiets hebt voldaan. Het afbetalen van de fiets in termijnen heeft als voordeel dat je het hele bedrag niet in een keer hoeft neer te leggen en toch al kunt gaan rijden op je elektrische fiets. Het nadeel is dat er rente wordt berekend over het openstaande bedrag waardoor je uiteindelijk meer betaalt voor je fiets. Ook moet je er rekening mee houden dat je een BKR-registratie krijgt als je een fiets op afbetaling koopt. 

Welke manieren zijn er om een elektrische fiets op afbetaling te kopen?

Er zijn verschillende manieren om elektrische fiets op afbetaling te kopen. Er zijn bijvoorbeeld fietsenwinkels die zelf de service aanbieden om gespreid te betalen voor je fiets. Daarnaast zijn er verschillende diensten waar je gebruik van kunt maken als je in termijnen wilt betalen voor je elektrische fiets. Afhankelijk van de diensten waar de fietsenwinkel mee samenwerkt kun je meestal gebruik maken van Klarna, SprayPay en AfterPay. 

Een elektrische fiets in termijnen betalen zonder BKR-registratie

Naast de eerder genoemde betalingsdiensten bestaat er ook een betaalservice waarmee je in 3 termijnen kunt betalen voor je elektrische fiets zonder dat je een BKR-registratie krijgt. Met deze service die in3 heet kun je binnen een periode van 60 dagen in 3 gelijke termijnen je fiets afbetalen. 

Een elektrische fiets in termijnen betalen met een leasecontract

Naast het lenen van geld kun je ook overwegen om een elektrische fiets te leasen. Je betaalt dan elke maand een vast bedrag voor het gebruiken van de fiets. Het voordeel van een fiets leasen is dat reparatiekosten meestal in het leasebedrag zijn opgenomen. Een dure reparatie als het vervangen van een accu hoef je dus niet te betalen. En vaak krijg je de keuze om aan het einde van de leaseperiode de fiets te kopen voor een schappelijk bedrag. Het nadeel is dat je net als bij een lening eerst getoetst wordt door de BKR.

Waar kun je een elektrische fiets op afbetaling kopen?

De mogelijkheden die je hebt om gespreid te betalen voor je elektrische fiets verschillen per fietsenwinkel. Bij VanSprint bijvoorbeeld kun je met in3, Klarna, AfterPay en SprayPay betalen. Als je een graag een elektrische fiets op afbetaling wilt kopen is het dus verstandig om eerst te informeren bij je fietsenwinkel wat de mogelijkheden zijn. Wist je dat nu heel gemakkelijk een hippe elektrische fiets bij VanSprint op afbetalen kunt bestelleb? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *