Tips en tricks voor het maken van een reisfotoboek

Tips en tricks voor het maken van een reisfotoboek

Of je nu reislustig en avontuurlijk bent of met je vriendin of partner naar Texel gaat; foto’s maken doe je altijd. En je maakt alleen foto’s omdat je iets wil vastleggen wat je bijzonder, mooi, grappig of ontroerend vindt. Echter, de mooiste foto’s maak je toch op reis. Wij hebben een aantal tips & tricks voor je op een rij gezet om van die vakantie of mooie reis een onvergetelijke en toch tastbare herinnering te kunnen maken.

Op reis

Je gaat op vakantie of je maakt een bijzondere reis omdat je nieuwe indrukken en ervaringen wil opdoen. Je bent weg uit je eigen (hectische) omgeving, de sfeer is relaxter, of avontuurlijker en je doet veel nieuwe indrukken op. Je maakt kennis met andere culturen of ontmoet andere mensen. Je gaat lekker uiteten of je geniet met een cocktail op een bounty strand. Je maakt van van alles wat indruk maakt foto’s, (lang leve de digitale camera en mobiele telefoon) je kijkt deze vaak al tijdens je vakantie of tijdens je reis (onderweg in de auto, bus of trein) terug en je krijgt meteen een glimlach op je gezicht. Hoe jammer is het dan dat je die foto’s daarna opslaat op je laptop of in mapjes op je telefoon en praktisch niet meer terug kijkt?! Gebruik onze tips! 

Vergelijk aanbieders van fotoboeken

Hartstikke leuk om een fotoboek te maken, maar behalve de tijd die het kost, is het ook niet bepaald goedkoop. Je kunt hier op besparen door eerst de prijzen van diverse fotoboek aanbieders te vergelijken. Een aanrader; Fotoboeken.nl en dan met name door de goede kwaliteit. Niet alleen van de foto’s, maar ook van de service.

Grootte van het album

Mooie foto’s wil je niet in een klein album wegstoppen. Die  laat je het mooist tot zijn recht komen door deze groot af te beelden. Een album van 30 x 30 cm is een goede keuze.

Een kleiner formaat is handig om mee te nemen als je deze wil laten zien. Overweeg dan ook liever meer pagina’s te kiezen om al je mooiste foto’s te kunnen plaatsen, dan hierop te besparen. Soms verdient een mooie foto een pagina voor zichzelf.

Zorg voor een passende omslag

Niet onbelangrijk is de omslag van je album. Het kost extra, maar het is het waard. Het maakt je fotoboek nog meer uniek en persoonlijk. Maak een omslag van 1 grote afbeelding van het land / de landen waar je geweest bent of van jezelf en dan met datum en bestemmingen vermeld.

Maak je eigen ontwerp

Je hebt allerlei tools en templates waarmee je je fotoboek kunt maken. Maar is het dan ook eigen? Maak er jouw persoonlijk verhaal van met de foto’s die passen zoals jij deze het best tot hun recht ziet komen (in chronologische volgorde). Kies voor onderschriften of tekst indien van toegevoegde waarde. Misschien een stukje uit je reisdagboek of een toelichting bij een foto. Denk hier vooraf over na en gebruik het liefst hetzelfde lettertype e.d. en speel met de ligging. Creëer vooral rust en overzichtelijkheid in je album en het belangrijkste; neem de tijd om er een uniek fotoboek van te maken. Zo heb je echt een tastbare herinnering aan je onvergetelijke reis! Je kan een fotoboek maken via Fotoboeken.nl om je onvergetelijke reis voor altijd op een mooie manier vast te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *