Lijm als eenvoudig huis- tuin- en keuken hulpje

Soms lijkt het alsof alles in huis tegelijkertijd kapot gaat. Vaak zijn dit grote dingen zoals vaatwassers of koelkasten, die je niet gemakkelijk zelf kan repareren. Echter kunnen dit ook kleinere dingen zijn zoals decoratie in je huis. Het is zonde om dit soort dingen dan meteen weg te gooien. Je kan ze vaak eenvoudig zelf repareren met het gebruik van een simpel huis- tuin- en keukenhulpje zoals lijm. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten lijm, die je voor verschillende materialen kan gebruiken. Bij Alleslijm kan je terecht voor onder andere glaslijm, epoxylijm of industrielijm. Lees snel verder als je benieuwd bent hoe je elke lijmsoort het best kan gebruiken. 

Glaslijm

Glaslijm kan worden ingezet om glas op verschillende materialen vast te lijmen. Je kan hiermee dus bijvoorbeeld een glazen kopje of beeldje repareren. Daarnaast kan glaslijm ook worden gebruikt voor bijvoorbeeld het repareren van je autolampen. Glaslijm hoeft niet op een speciale manier te drogen, vaak is gewoon zonlicht voldoende om de lijm goed te laten uitharden. Dit maakt het gebruik van glaslijm toegankelijk voor iedereen. Glaslijm is dus een handig huis- tuin en keuken hulpje om in huis te hebben.

Industrielijm

Industrielijm is misschien wel de meest breed inzetbare lijm die er is. Industrielijm wordt soms ook wel een secondelijm genoemd. Secondelijm is in de meeste huishoudens wel aanwezig. Deze lijm is geschikt voor een heleboel verschillende oppervlakken en materialen. Industrielijm is daarnaast ook nog eens heel erg snel droog, waardoor het ook makkelijk in gebruik is. Pas wel op voor je handen en kleren, want industrielijm krijg je niet zo makkelijk meer verwijderd!

Epoxylijm

Epoxylijm is in een ontzettend sterke lijm. Deze lijm wordt niet vaak door amateurs gebruikt. Epoxylijm is echter wel heel erg handig, als je echt een onbreekbare verbinding wil leggen. Epoxylijm kan je ook gebruiken voor verschillende materialen en oppervlakken. Epoxylijm wordt binnen huishoudens vaak gebruik voor modelbouwen. Heb je een hobby op dit gebied, dan is epoxylijm dus wellicht een handige tool voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *