soorten pruiken

Welke soorten pruiken heb je? 5 pruiken voor vrouwen op een rij

Voor wat betreft pruiken zijn er veel verschillende soorten en maten. Ze kunnen op diverse manieren worden vervaardigd: ze behoren tot een lage of hoge prijsklasse en ze kennen een relatief korte of behoorlijke lange wachttijd. In dit artikel nemen wij een kijkje in de immense wereld van de pruiken.

Pruiken onderscheiden

Pruiken zijn op een bepaalde manier vergelijkbaar met extensions. Een van de manieren om de verschillende soorten en maten pruiken te onderscheiden, is op basis van “materiaal”. Met andere woorden: gaat het om synthetische pruiken of pruiken van echt haar? Binnen de categorie synthetische pruiken bestaan er pruiken gemaakt van Kanekalon, Toupelon of Cyberhair.

Wanneer we hier nog verder op inzoomen, dan zijn de Kendra, de Glam Loose en de Easy 5 Ocean van het merk Sensationnel voorbeelden van pruiken met synthetische krullen. Binnen de categorie pruiken van echt haar bestaan er pruiken gemaakt van Europees of Aziatisch natuurlijk haar. Verder zijn alle pruiken onder te verdelen op basis van lengte (kort, halflang, lang) en kleur (zwart, bruin, blond, overig).  

A. Synthetische pruiken

Een van de soorten dames pruiken is dus een synthetische pruik. Een synthetische pruik kan gemaakt zijn van Kanekalon, Toupelon of Cyberhair. Dit zijn voorbeelden van verschillende soorten synthetische vezels. Als het aankomt op synthetische vezels, dan geldt: hoe dikker deze is gemaakt, hoe onnatuurlijker het oogt, omdat er dan weinig beweging in het haar zit. Vergeleken met vroeger zijn synthetische pruiken tegenwoordig vaak niet meer van echt haar te onderscheiden.

Krullen

Voorbeelden van synthetische krullen zijn de Kendra (1), de Glam Loose (2) en de Easy 5 Ocean (3). De Kendra zorgt voor natuurlijk ogende afwerkingen met creatieve krullen en texturen. Deze pruik, gemaakt van synthetische vezels, is goed te vormen met behulp van hitte. De toegevoegde babyharen zorgen voor een niet-detecteerbare rand.

De Glam Loose bevat zijdezachte strengen en veerkrachtige spiralen met een Yaki-afwerking. Yaki is een haartextuur, die eruit ziet en aanvoelt als Afro-Amerikaans. De Easy 5 Ocean is gemaakt van 100% premium fiber en ontworpen met een unieke L-vormige scheiding, dat zorgt voor een natuurlijk uitziende afwerking.

B. Pruiken van echt haar

Een andere van de soorten pruiken voor vrouwen is een pruik bestaande uit Europees (4) of Aziatisch (5) natuurlijk haar. Vergeleken met Europees natuurlijk haar is de Aziatische variant – met een gemiddelde doorsnede van 0,08 millimeter ten opzichte van 0,06 millimeter – over het algemeen dikker en donkerder van kleur. Een chemische behandeling kan dit lichter maken, maar dat vermindert wel de kwaliteit van het haar. Daarentegen is een pruik van Europees natuurlijk haar verkrijgbaar in vrijwel iedere gewenste kleur. Echter, omdat dit kwetsbaarder is dan Aziatisch natuurlijk haar, kan gebruik van bijvoorbeeld een stijltang, föhn of agressieve shampoo het een mindere kwaliteit geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *