schilderen op nummer

Waarom schilderen op nummer zo populair is

Schilderen op nummer is waarschijnlijk iets wat je nog van vroeger kent. Maar wist je dat deze hobby vandaag de dag nog steeds razend populair is voor zowel kinderen als volwassenen? Schilderen is een leuke en creatieve hobby waarbij je helemaal tot rust komt. Wat is schilderen op nummer precies? En waarom is deze hobby zo populair? Lees het in dit artikel!

Schilderen op nummer, wat is dat?

Voor het schilderen op nummer heb je een voorbedrukt patroon op een canvas of paneel met daarop een verzameling van nummertjes. Ieder vakje heeft een nummertje dat correspondeert met een bepaalde verf kleur.  Alle vakjes met hetzelfde nummer krijgen dus ook dezelfde kleur. Door nummer voor nummer te schilderen ontstaat er een vorm. Er is een ruim aanbod voorbedrukte patronen, denk aan: dieren, auto’s, bloemen, kunst, steden en noem zo maar op. Ook schilderen op nummer eigen foto is tegenwoordig mogelijk.

Waarom is schilderen op nummer zo leuk om te doen?

Schilderen op nummer is voor iedereen enorm toegankelijk. Voor jong en oud is er wel een geschikt canvas te vinden. Ook al ben je (nog) niet zo goed in schilderen dan is het toch mogelijk om een mooi schilderij te schilderen. Schilderen op nummer is ideaal voor kinderen of volwassenen die graag bezig zijn met schilderen maar niet de tijd hebben om urenlang te schilderen om “echt” schilderen te leren. Door te schilderen op nummer leer je snel de kneepjes van het vak.

Een ander voordeel is dat je in korte tijd iets heel moois kunt maken. Als het schilderij ingeverfd is dan zijn de nummertjes niet meer zichtbaar en is je creatie dan ook prima geschikt om te omlijsten voor ergens in je woning.Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende canvassen verkrijgbaar. Allerlei thema’s, vormen en kleurencombinaties zijn verkrijgbaar, zodat er voor iedereen die wilt schilderen op nummer wel een leuke canvas te vinden is.

Beginnen met schilderen op nummer

Zelf beginnen aan een schilderij met nummertjes is erg gemakkelijk. Je kan eenvoudig online een volledig pakket bestellen met daarin één of meerdere canvassen, geschikte verf en penselen. Zo heb je in een keer alles in huis om te beginnen.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *