snowboard

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een snowboard?

Ben jij van plan om op wintersport te gaan en wil je daarvoor een nieuw snowboard kopen? Dan moet je rekening houden met verschillende factoren; de grootte van het board, de snowboard rijstijl die je van plan bent te hanteren, en het terrein waar je gaat rijden. In dit artikel benoemen we de belangrijkste dingen die je moet weten voorafgaand aan de aanschaf van een nieuw snowboard. 

De grootte van je snowboard

De ideale grootte van je snowboard hangt af van je lengte, gewicht en vaardigheidsniveau. Een beginner kan het beste een middelgroot board kopen dat gemakkelijk te controleren is, maar toch genoeg stabiliteit biedt om te leren rijden. Ervaren rijders willen misschien een groter board als ze meer tijd willen doorbrengen in de poedersneeuw. Om de juiste grootte van je board te bepalen op basis van je eigen lengte moet je het board rechtop op de grond zetten. Als hij qua lengte tussen je kin en neus komt heb je de juiste lengte. 

Je persoonlijke rijstijl

Je persoonlijk geprefereerde rijstijl kan ook helpen bij je aankoopbeslissing. All mountain boards zijn ideaal voor beginners omdat ze in te zetten zijn op verschillende terreinen. Freestyle snowboarders kunnen echter de voorkeur geven aan kortere boards met een zachtere flex die gemakkelijker draait. Freeriders willen misschien een langer board met een stijvere flex dat steil en ijzig terrein aankan. 

Het terrein waar je gaat snowboarden

Het terrein waarop je gaat rijden is een andere belangrijke factor bij het kiezen van het juiste snowboard. Als je van plan bent om voornamelijk op geprepareerde pistes te rijden, dan is een all mountain board voldoende omdat het meer stabiliteit biedt. Als je echter van plan bent om vaak off piste te gaan, overweeg dan een board dat speciaal voor die omstandigheden is ontworpen. 
Al met al zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden als je een snowboard koopt, dus doe van tevoren goed onderzoek. Vraag vrienden die rijden en experts in een winkel online om te zien wat het beste bij je wensen past. Met de juiste uitrusting en uitgebreid onderzoek kunt u een board vinden dat u zal helpen een plezierige en veilige rit te hebben. Kijk daarnaast ook naar de snowboardschoenen die het beste passen bij uw board en uw snowboard bindingen. Veel rijplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *