Je auto schoonmaken met deze simpele stappen

Wanneer je voor het eerst een gave auto hebt gekocht wil je natuurlijk dat deze mooi schoon blijft. Maar in welke volgorde moet je nou alles doen? Moet je nou eerst water er overheen doen voor het grove vuil en daarna de shampoo? Of eerst shampoo en daarna spoelen? Dit leggen we je allemaal uit in dit artikel

Stap 1: Insecten verwijderen

Het kan natuurlijk voorkomen dat je tijdens het rijden insecten kan vangen. Deze blijven vervolgens plakken aan de lak. Ga dan als je deze eraf wilt halen niet meteen er met een doek overheen, maar spuit eerst met anti-insecten spray op de plekken waar insecten zitten. Laat dit vervolgens even intrekken voordat je er met een doek overheen gaat.

Stap 2: Maak een goed sopje

Zorg ervoor dat als je shampoo gaat toepassen dat je een goed sopje hebt. Een veel gebruikte methode is de 2-emmer-methode. Hierbij vul je 2 emmers met lauwwarm water, eentje gebruik je voor een mengsel met autoshampoo (zorg er wel voor dat je een goede hebt die je lak niet aantast). De ander gebruik je voor het spoelen van je doek of handschoen. Hiermee zorg je ervoor dat er geen vuil bij je shampoo mengsel komt. Leg ook voor de zekerheid een Grit Guard in je spoelemmer. Het vuil blijft hier in hangen en komt niet meer op je doek.

Stap 3: Spoel je auto af

Als je de shampoo hebt aangebracht en schoon hebt gemaakt is het tijd om hem helemaal af te spoelen. Doe dit bij voorkeur met veel water via een tuinslang waar een lage druk op staat. Een te hoge druk kan ervoor zorgen dat je lak wordt aangetast. Ook kan je het beste de tuinslang dicht bij de auto houden. Het water glijdt hierdoor beter van de auto af en het drogen is dan ook makkelijker.

Stap 4: Droog goed af

Wanneer je je auto hebt gewassen is het verstandig om zo snel mogelijk je auto te drogen om vlekken te voorkomen. Je krijgt namelijk snel vlekken als je leidingwater hebt gebruikt (wat de meeste mensen hebben gebruikt). Gebruik tijdens het drogen een microvezel droogdoek. Deze zijn gemaakt van microvezels die het water goed op kunnen nemen. En ze laten ook nog eens geen krassen achter. Dat is dus ook lekker meegenomen.
Heb je geen zin om eens in de paar weken/maanden je auto te wassen of laten wassen? Laat dan een nano coating aanbrengen. Dit kan voordelig bij ‘t Vosje Carwash.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *