De perfecte stempels

Stempelen is een ‘vak’ apart. Een gewone stempel kan iedereen wel gebruiken. Een gewoon stempelkussentje ook. Maar van zodra u andere toepassingen wilt, dan moet u écht wel op zoek naar de juiste tools. Wij helpen u in dit artikel met enkele unieke vormen van stempelen.

Wilt u een brandstempel aanbrengen? Lees hier onze tips!

Als u bijvoorbeeld hout, kurk of kunststof wilt voorzien van een merkteken, dan is een gewone stempel van niet de juiste oplossing. En vooral als u een uniek of blijvend merkteken wilt aanbrengen, dan moet u echt wel de juiste stempelafdruk aanbrengen. Daarvoor zou u een brandstempel kunnen gebruiken. Wist u dat er zelfs brandstempels voor vlees in de handel verkrijgbaar zijn? Deze stempels branden effectief een merk aan in deze verschillende types van materialen. U heeft keuze tussen diverse afmetingen en tussen ronde en rechthoekige stempels. U ontwerpt zelf uw stempel. U laadt dit ontwerp op via de website en uw stempel wordt uitgevoerd zoals u het wenst. En heeft u meer dan één stempel nodig? Dan hoeft niet telkens een nieuwe volledige stempel te kopen. U kunt enkel een andere brandplaat aankopen en deze monteren in het armatuur van de stempel. Bekijk goed de specificaties van de brandstempel: opwarmingstijd en aantal Watt bijvoorbeeld. Bekijk ook of u een spanningsregelaar nodig heeft. Voor zachte houtsoorten is dit noodzakelijk. Bekijk ook de veiligheid en kies voor een brandstempelhouder voor nog fijner werk of een brandstempelstandaard waar u uw brandstempel veilig op legt wanneer u ze even niet gebruikt. Is het verwarmingselement aan vervanging toe? Dan kunt u dit apart kopen en makkelijk vervangen. Bent u niet zo goed thuis in de brandstempelwereld? Vraag dan gerust raad aan de verkoper. Hoe beter u uw keuze maakt, hoe beter het resultaat zal zijn.

Bestaan er meerdere soorten stempelkussens? Zeker weten!

Iedereen die met gewone stempels werkt, kent wel de stempelkussens met de gewone zwarte of blauwe inkt op waterbasis. Maar er is nog een veel grotere keuze aan stempelkussentjes. Vooreerst heeft u veel meer keuze in de kleuren van de inkt: rood, groen of violet bijvoorbeeld. Maar wat u misschien niet wist: u heeft ook keuze in het type van inkt. Voor speciale inkten bestaan er dan ook speciale stempelkussens. Denk bijvoorbeeld aan sneldrogende inkten voor niet-poreuze of gladde materialen. Dit type van inkt dient voor toepassingen zoals stempelen op plastic draagzakken. De inkt droogt dan wel snel op het oppervlak, maar zou dan ook snel drogen in het kussentje. Daarom hebben producenten van stempels ook speciale stempelkussens voor speciale inkten ontworpen.

Vertrouw op de know-how van gerenommeerde merken

Bekende merken zijn al jarenlang aan het zoeken naar de meest geschikte producten om te stempelen. Zij weten uit ervaring dat enkel degelijk materiaal het juiste resultaat geeft. Als u kiest voor deze gerenommeerde merken, krijgt u ook altijd de laatste modellen en technologieën om mee te werken. Kies daarom altijd voor merken die hun diensten al lang bewezen hebben. Het loont zeker de moeite!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *