Creatief met aluminium platen

Bij Aluparts kun je aluminium platen op maat bestellen, in verschillende afwerkingen. Deze worden vaak gebruikt in sanitair gebouwen, balies in winkels en werkplaatsen, maar wist je dat je ook met deze platen creatief kunt zijn in jouw eigen huis? Denk daarbij bijvoorbeeld aan de achterwand van jouw keuken of in jouw eigen sanitaire voorziening. In dit artikel lees je hoe u creatief kunt zijn met aluminium platen en wat de voordelen zijn:

Wat is aluminium?

Aluminium is een buigzaam zilverwit hoofdgroep metaal en is een goede geleider. Daarnaast is het ook bijzonder licht in vergelijking met andere metaal, zoals bijvoorbeeld ijzer. Aluminium is 60% lichter dan ijzer. Ondanks het gewicht is het toch sterk materiaal, dat corrosiebestendig (ongewenste aantasting door een chemisch proces) en het roest niet. Daarnaast is aluminium ook erg buigzaam.

Aluminium

Voordelen aluminium

Zoals al eerder benoemd is het materiaal licht en sterk en biedt het een goede weerstand tegen corrosie. Daarnaast geeft het geen giftige stoffen af. Dit is ook de reden waarom aluminium vaak wordt gebruikt voor verpakkingen van consumptieartikelen. Het materiaal is 100% recyclebaar, wat aluminium dus ook erg duurzaam maakt. Tot slot kun je eindeloos variëren met aluminium.

Creatief met aluminium platen

Aluminium platen kunnen in elke ruimte geplaatst worden, zoals in een keuken. Dit komt omdat de platen exact op maat gemaakt kunnen worden. Daarnaast kun je aluminium in elke kleur laten bedrukken die je maar wil! Het is ook mogelijk om een bepaalde vorm, afbeelding of zelfs foto te laten bedrukken. Als creatieveling zou je dus helemaal los kunnen gaan op het ontwerp.

Neem ook eens een kijkje op: Aluparts.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *