Alles wat je moet weten over ballonnen met helium

Ben je bekend met ballonnen met helium? Deze variant is een populaire keuze geworden voor een feestelijke gelegenheid of evenement. De ballonnen zweven in het licht, zorgt voor meer feestelijkheid rondom evenementen en zorgen voor de vrolijke sfeer die je nodig hebt bij iedere speciale gelegenheid. Maar wat moet je allemaal over deze ballonnen weten voordat je een aankoop doet bij ballonnenconcurrent.nl? Na het lezen van onderstaande informatie hoef je nooit meer iets anders en kan je ervoor zorgen dat je jouw feest tot een groot succes maakt.

Wat is helium?

Je kan je dan afvragen wat helium precies is. Het is een chemisch element dat vooral bekend staat om het lichte gewicht en de niet-brandende eigenschappen. Het element wordt gewonnen uit aardgasvelden. Hier is het namelijk als bijproduct aanwezig. Je kan het gas voor meerdere toepassingen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan medische apparatuur of koeling. Maar ook voor ballonnen is het een leuke toevoeging. Jouw ballonnen gaan er immers door zweven. En zeg nou zelf: je hebt zelf toch ook al een keer geprobeerd om het hoge stemmetje te krijgen door het gas in te ademen?

De werking van een helium ballon

Heliumballonnen werken op basis van het principe van drijfvermogen. Heliumgas is namelijk veel lichter dan de omringende lucht. Wanneer je de ballon vult met het gas, stijgt deze vanzelf op. Zo krijg je jouw ballonnen dus in de lucht, zonder dat je zelf nog een ladder op hoeft te klimmen om alles vast te zetten. Maar hoeveel heb je dan precies nodig voor dit zwevende effect? Dat is afhankelijk van de ballon. De grootte en het gewicht bepalen namelijk de hoeveelheid. Houd er wel rekening mee dat je de ballonnen goed moet sluiten. Anders zal het gas er snel uit zijn en komen de ballonnen tijdens het feest al naar beneden.

Zorg voor voldoende veiligheid met de ballonnen

Hoewel helium ballonnen leuk en feestelijk zijn, is het belangrijk om ook voor veiligheid te zorgen. Het kan namelijk schadelijke effecten hebben op de gezondheid van kinderen. Het is dus van belang dat je de ballonnen buiten bereik van kinderen houdt. Vooral te jonge kinderen die nog niet met ballonnen om kunnen gaan. Zo voorkom je stikgevaar. Ook moet je de ballonnen buiten het bereik van elektriciteit houden. Ondanks dat het een niet-brandbaar gas is, kan het wel statische elektriciteit opbouwen. Het risico op vonken heb je liever niet tijdens jouw feestje!

Uiteraard moet je ook aan het milieu denken. Helium zelf is niet heel schadelijk voor het milieu, omdat het immers al als bijproduct in de natuur te vinden is. Alleen de ballonnen zijn vaak niet goed voor het milieu, omdat deze van plastic of rubber zijn gemaakt. Je moet er daarom voor zorgen dat je de ballonnen weer goed opruimt als ze leeglopen. Maar dit leeglopen wil je uiteraard niet tijdens jouw feestje al en het opruimen ook niet. Vul de ballonnen dus niet te vroeg om leeglopen te voorkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *