Alles over VR

VR is een afkorting van Virtual Reality. Het is een computertechniek waardoor het lijkt alsof je in een andere werkelijkheid bent. Een VR-bril kan de zichtbare wereld vervangen door een computergegenereerd beeld. In dit artikel vertellen we je hoe dit mogelijk is en hoe het toegepast wordt. 

Hoe werkt Virtual Reality? 

Door een speciale VR-bril op te zetten, kun je jouw werkelijkheid vervangen door een computergegenereerde werkelijkheid. Er zijn twee soorten VR-brillen: actieve en passieve brillen. Een actieve VR-bril werkt zonder computer en is vaak draadloos. Het is een op zichzelf staand systeem. Een passieve VR-bril kan alleen gebruikt worden in combinatie met een krachtige pc of console waar je de bril aan kunt koppelen. Hierdoor krijg je een hele andere ervaring als je bijvoorbeeld aan het gamen bent. Je kunt zelf een VR-app laten maken door StickyLock.

Wat kun je met Virtual Reality? 

Virtual Reality wordt vaak gebruikt tijdens het gamen. Het dragen van een VR-bril tijdens het gamen, zorgt ervoor dat een game levensecht wordt. Ook films, YouTube video’s of livestreams kun je met een virtual reality bril kijken. Naast alle toepassingen van VR voor entertainment, biedt Virtual Reality ook andere toepassingen. Zo kan het gebruikt worden om piloten en militairen te trainen. Door middel van een VR-bril kunnen zij leren hoe ze in bepaalde situaties moeten handelen. Ook in de zorg worden al VR-brillen gebruikt. Artsen en chirurgen kunnen complexe operaties door middel van VR van te voren oefenen. Zo kunnen bijvoorbeeld studenten oefenen zonder dat er grote risico’s zijn. VR is ook een relatief goedkope manier om zulke trainingen en operaties te oefenen. 

Een nieuwe realiteit creëren met Virtual Reality

StickyLock is ervaren in het ontwikkelen van de meest uiteenlopende Virtual Reality oplossingen voor bedrijven. Ze hebben specialisten als graphic designers, ontwikkelaars en projectmanagers in dienst. Zij hebben allemaal oog voor details en werken graag met de nieuwste technologieën. StickyLock helpt je in het hele proces wanneer jij jouw eigen werkelijkheid wilt creëren. Neem eens een kijkje op de site van StickyLock om te kijken welke diensten en oplossingen ze bieden en twijfel niet om contact met ze op te nemen als jij geïnteresseerd bent in de mogelijkheden van VR voor jouw bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *