OSB-platen – Het multifunctionele bouwmateriaal

In de afgelopen jaren zijn OSB-borden steeds populairder geworden. Het is een veelzijdig bouwmateriaal dat is ontworpen om de akoestische en thermische prestaties van multiplex na te bootsen, terwijl het kosten effectiever en veel duurzamer is.

Als het op constructie aankomt, zijn OSB-platen een perfecte keuze voor commerciële bouw. Ze zijn ontworpen met hoogwaardige materialen en productietechnieken om commerciële constructies te voorzien van duurzaamheid en een lange levensduur.

Van welke materialen zijn OSB-platen gemaakt?

OSB-platen zijn gemaakt van hout.

De buitenste lagen van de plaat bevatten een hoog percentage gerecycled hout. De kern is gemaakt van natuurlijke materialen zoals zaagsel en gemalen houtvezels (cellulose).

Er zijn verschillende soorten OSB-kaarten beschikbaar, afhankelijk van de vereisten.

Wat is de levensduur van OSB-platen?

De levensduur van OSB-platen wordt bepaald door de omgevingscondities waaraan ze worden blootgesteld. Bovendien is de levensduur ook afhankelijk van de dikte van de plaat en het type hars dat bij de productie wordt gebruikt.

OSB-platen kunnen worden vervaardigd met een verscheidenheid aan verschillende harssoorten en -diktes. Een dunste plank heeft misschien een levensduur van slechts 3-5 jaar, terwijl een dikkere 15-20 jaar of zelfs langer meegaat.

De leukste projecten met OSB-platen

OSB-plaat is een relatief nieuw product dat wordt gebruikt in de bouwsector. Ze zijn gemaakt van aan elkaar geplakt hout, waardoor ze ideaal zijn voor isolatie en waterdichting. Het kan worden gemaakt in vloeren, wandbekleding, dakpannen en andere materialen.

OSB-platen zijn ook gemakkelijk te gebruiken omdat ze op maat kunnen worden gezaagd met een normale zaag die in de bouw wordt gebruikt. Dit betekent dat het in allerlei toepassingen kan worden gebruikt om gebouwen meer leven te geven.

Met een OSB plaat kun je dus alle kanten op. Je ziet ze overal terugkomen omdat het een fijn en makkelijk materiaal is om mee te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *