Feiten en fabels over de waterontharding

Wanneer mensen nadenken over het aanschaffen van een waterontharder, dan zijn er vaak ook veel vragen. In dit artikel willen wij enkele feiten en fabels over waterontharding nader beschrijven, zodat u kunt besluiten of een waterontharder wellicht ook iets voor u is.

Waterontharders hebben onderhoud nodig

Deze bewering is een feit. Alle waterontharders, dus de waterontharder van Soft Water Systems ook, hebben onderhoud nodig. In het water komen regelmatig kleine deeltjes mee die achterblijven in de ontharder. Daarom moet de waterontharder elke twee jaar gereinigd worden, zodat de ontharder zijn werk goed kan blijven doen. Het zout in de ontharder dient ook tijdig bijgevuld te worden. Dit kunt u eenvoudig zelf doen.

Zacht water is niet drinkbaar en smaakt zout

Dit is een fabel. In zacht water stijgt het natriumgehalte, maar doordat de hoeveelheid chloriden ongewijzigd blijft en het natriumgehalte slechts minimaal stijgt is het water hoogstens natriumhoudend te noemen. Het water smaakt dus niet zout en is veilig om te drinken.

Een waterontharder zorgt voor (energie)besparing in het huishouden

Dat klopt. Door het gebruik van zacht water daalt het gebruik van detergenten die nodig zijn om schoon te maken aanzienlijk. Hierdoor heeft u bijvoorbeeld geen wasverzachter en schoonmaakmiddelen tegen kalk meer nodig. Ook kunt u wassen op lagere temperaturen, wat leidt tot een energiebesparing. Waterontharders, zoals de waterontharder van Soft Water Systems, zorgen er mede voor dat waterverwarmingstoestellen en andere apparaten die water opwarmen hun efficiënte behouden. Ook de levensduur verhoogt sterk, omdat zich door het ontharde water geen kalk kan afzetten. Naast de langere levensduur van waterverwarmingstoestellen gaat ook kleding en ander textiel langer mee wanneer er zacht water gebruikt wordt bij het wassen, omdat er geen kalkaanslag plaatsvindt in de vezels. Dit alles scheelt u al snel honderden euro’s per jaar waarmee u uw investering in een waterontharder snel terugverdiend heeft.
Wij hopen dat wij u met dit artikel hebben kunnen informeren over de feiten en fabels van een waterontharder. Bent u overtuigd dat de aanschaf van een waterontharder van Soft Water Systems iets voor u is of stond het antwoord op uw vraag niet in dit artikel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *