Siliconenkit kopen: wat is siliconenkit en hoe gebruik je het?

Siliconenkit is een afdichtingskit op basis van siliconen. Deze kit staat erom bekend dat hij zeer sterk, flexibel en elastisch is en goed hecht aan alle gladde oppervlakken. Bovendien is siliconenkit bestand tegen hoge temperaturen, extreme weersomstandigheden, water en schimmel. Wil je siliconenkit kopen of wil je weten hoe je deze kit het beste kunt gebruiken? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat is siliconenkit?

Siliconenkit kun je gebruiken voor allerlei toepassingen. Het is echt een aanrader voor waterdichte afdichtingen rondom deuren en ramen. Wanneer deze kit droogt, vormt het namelijk direct een sterke en waterdichte verbinding met de ondergrond. Daarom wordt deze kit veel gebruikt in badkamers en toiletruimtes. 

Siliconenkit is ook ideaal om kieren en scheuren dicht te kitten. Maar het wordt ook gebruikt in panelenbouw en bij noodreparaties. Deze kit is niet overschilderbaar, maar is goed bestand tegen licht en UV. Geen enkele kit is zo divers als siliconenkit!

Soorten siliconenkit

Je kunt deze kit kopen in allerlei verschillende kleuren, zoals transparant, wit, grijs, bruin, beige, en zwart. Daarnaast kun je kiezen uit azijnzuurhoudende siliconen of neutrale siliconen. Azijnzuur siliconenkit gebruik je meestal op ondergronden zoals glas, geschilderd hout en keramiek. Neutrale siliconenkit heeft een goede hechting op vrijwel alle ondergronden. Let op: de azijnzuurhoudende kit is minder geschikt voor gebruik op metaal omdat het corrosie kan veroorzaken.

Hoe gebruik je siliconenkit?

Soms is het nodig om een primer te gebruiken voor een betere hechting aan de ondergrond. Maar wanneer heb je nou een primer nodig? Meestal is het gebruik van een primer op poreuze of absorberende ondergronden aan te raden. Denk hierbij aan beton, steen of hout. Op niet-poreuze ondergronden, zoals glas, staal of kunststof heb je meestal geen primer nodig. 

Siliconenkit aanbrengen is helemaal niet moeilijk. Wel is het belangrijk om eerst oude resten kit te verwijderen en de ondergrond goed schoon te maken en te ontvetten. Daarna gebruik je eventueel een primer. Met een kitpistool breng je vervolgens een gelijkmatige laag siliconenkit aan. De kit glad maken doe je eenvoudig met je vinger of een plamuurmes. 

Vergeet niet de kit goed te laten drogen! Door de kit op de juiste manier aan te brengen, kun je schimmelvorming voorkomen. Natuurlijk is het ook altijd verstandig om na gebruik van de badkamer de kitranden goed droog te maken.

Siliconenkit kopen

Wil je siliconenkit kopen? Deze bestel je eenvoudig online via een webshop. Heb je toch nog advies nodig? Neem dan contact op met een specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *