Kamersteiger kopen of huren?

Je wilt een steiger kopen voor een project, maar je vraagt je af wat voordeliger is: kopen of huren? Een steiger huren kan veel geld kosten als een project langer duurt dan verwacht. Daarentegen kan bij een project dat vlotter blijkt te verlopen, het kopen van een steiger juist duurder uitvallen.

Welke steiger heb ik nodig?

Voordat je een keuze maakt of je een steiger gaat huren of kopen is het van belang dat je eerst bepaalt wel soort steiger je nodig hebt. Welk type is het meest geschikt voor de klus die je gaat doen? Een rolsteiger, een vouwsteiger of een kamersteiger? Om te bepalen welk type het meest geschikt is, kijk je naar de werkhoogte, de breedte van de steiger en de platformlengte. Over het algemeen hebben de platformen standaardlengtes:

  • 190 cm
  • 250 cm
  • 305 cm

De standaardbreedtes van een steiger zijn respectievelijk 75 en 135 cm. Rolsteigers zijn leverbaar met een maximale werkhoogte van 12 meter, terwijl de werkhoogte van kamer-en vouwsteigers tot 6 meter gaat. Kamersteigers zijn doorgaans kleiner en geschikt voor kleine ruimtes en smalle straatjes.

Een steiger huren

Een steiger huren kan interessant zijn als je hem niet zelf wilt opbouwen en afbouwen. Afhankelijk van de huurprijs is huren meestal ook voordeliger als het project naar verwachting binnen 3 maanden is afgerond.

Een steiger kopen

Als het project naar alle waarschijnlijkheid langer duurt dan 3 maanden is het doorgaans voordeliger om een steiger te kopen. Ook is kopen handig als je van plan bent om meerdere klussen te gaan doen. Als je een echte klusser bent, kan de beschikking over een steiger bovendien handig zijn omdat de kans groot is dat je vroeg of laat weer een klus zult (willen) oppakken. Weet je zeker dat je een steiger wilt kopen? Neem hier eens een kijkje: Alumex kamersteiger bij Rolsteiger.net.

Kan ik een kamersteiger buiten gebruiken?

Het verschil tussen een kamersteiger en een rolsteiger heeft vooral te maken met de plaats waarvoor ze zijn ontwikkeld. De rolsteiger is bedoeld voor buitengebruik en een kamersteiger is ontwikkeld voor binnengebruik, maar kun je, mits de veiligheid in orde is, voor bepaalde buitenklussen prima gebruiken. Voor de rolsteiger geldt dat hij bij sommige klussen ook geschikt is voor binnengebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *